HITT

PERSBERICHT

Apeldoorn, 7 mei 2008

HITT levert beveiligingssysteem scheepvaart voor overstromingspreventieproject Venetië

Het Italiaanse Thesis S.p.A. heeft HITT Traffic geselecteerd voor de levering van een systeem dat het MOSE flood protection project tijdens de constructie gaat beveiligen voor de scheepvaart. HITT gaat alle verbindingen tussen de lagune van Venetië voorzien van radar en AIS stations om de scheepvaart in kaart te brengen en veiligheid, beveiliging en efficiency van de scheepvaart rond de bouw van het project mogelijk te maken. De waarde van het systeem bedraagt circa EUR 2 miljoen.

Het MOSE project, het grootste overheidsproject uit de Italiaanse geschiedenis ter waarde van EUR 7 miljard, zal Venetië tijdens hoogtij tegen overstromingen beschermen. Dit gebeurt door middel van beweegbare barrières die de lagune van Venetië scheiden van de Adriatische Zee.

De bouw van het MOSE project duurt tot 2012. Het beveiligingssysteem zal bestaan uit zes radarsystemen en drie AIS basisstations. Onderdeel hiervan is de vernieuwing van de bestaande radarprocessen en -apparatuur en het plaatsen van camera's en een VHF radio communicatiesysteem ten behoeve van het coördinatiecentrum in Venetië

Voor informatie:

John H.M. van Asperen (CFO), telefoon 055 5432590 en e-mail: investor.relations@hitt.nl

Profiel HITT

HITT is een vooraanstaande speler op de wereldwijde markt voor verkeersbegeleidende en navigatiesystemen. Het bedrijf ontwikkelt technologie die gericht is op verbetering van veiligheid en verkeersdoorstroming, waarmee tevens aanzienlijke kostenbesparingen in infrastructuur en logistiek behaald worden. De kernactiviteiten van HITT bestaan uit het ontwikkelen en verkopen van begeleidingssystemen voor lucht- en scheepvaart alsmede hydrografische en navigatiesystemen. In 2007 boekte HITT een omzet van EUR 34,4 miljoen en een nettowinst van EUR 0,3 miljoen. Eind 2007 werkten bij HITT 178 personeelsleden. HITT is sinds 1998 genoteerd aan Euronext Amsterdam NV.