Gefocuste onderneming overtreft naar verwachting de markt

AMSTERDAM - 7-5-2008
Bouwstenen om groeidoelstellingen van Corporate Express te ondersteunen


* Bevestiging dat Corporate Express:
o op schema ligt met het uitvoeren van haar strategische plan o reeds duidelijk verbeteringen levert
o zich in een robuuste positie bevindt om beter te presteren dan haar markten

* 2008 vooruitzichten: De omzet bedraagt naar verwachting EUR5,7 tot EUR5,8 miljard en EBITDA-marge, vóór speciale posten, tussen 5,6% en 6,0%

* Doelstellingen voor Global Office Products herbevestigd: gemiddelde jaarlijkse autonome omzetgroei van 6% in de periode 2008-2010, resulterend in een EBITDA-marge van ten minste 7%

Corporate Express NV, één van 's werelds toonaangevende leveranciers van kantoorproducten, maakt vandaag additionele financiële informatie bekend die haar autonome omzetgroei- en EBITDA-marge doelstellingen voor de jaren 2008-2010 staaft.

Peter Ventress, bestuursvoorzitter van Corporate Express: "Vandaag verstrekken we aanvullende informatie die onze verwachtingen voor de komende jaren onderbouwt en inzicht geeft in de toekomstige positieve financiële resultaten van ons strategische plan. We zijn vol vertrouwen dat onze acties en strategische prioriteiten ons in een robuuste positie plaatsen om onze markt te overtreffen. Het ongevraagde voorstel van Staples schiet belangrijk tekort in het weerspiegelen van Corporate Express' vooruitzichten, haar waardevolle klantenbestand en uitstekende marktposities.

We zijn bemoedigd door de voortgaande goede prestaties van ons bedrijf zoals aangetoond door onze eerste-kwartaalresultaten en de voortgaande groei in april. Onze prognose voor 2008 en onze update voor de toekomst tonen duidelijk het vertrouwen aan dat we hebben in de kracht en het potentieel van onze strategische initiatieven, die reeds resultaat leveren.

De informatie uit ons strategisch plan die we vandaag verstrekken, ondersteunt onze autonome omzet- en margedoelstellingen. Er is nog veel werk te verzetten maar we zijn goed op weg en verwachten dat onze aandeelhouders onze strategie, die we vol energie doorzetten, zowel zullen onderschrijven alswel ervan zullen profiteren.

2008 prognose

Voor 2008 verwacht Corporate Express een omzet' van ongeveer EUR5,7 tot EUR5,8 miljard, en een EBITDA-marge, vóór speciale posten, tussen 5,6% en 6,0%.

2008 - 2010 financiele doelstellingen

Als onderdeel van Corporate Express' strategische oriëntatie, zijn in oktober 2007 duidelijke doelstellingen voor autonome groei en EBITDA-marge voor de periode 2008-2010 vastgesteld. Het bedrijf verwacht dat Global Office Products een gemiddelde autonome omzetgroei van 6% in de periode 2008-2010 zal realiseren, terwijl haar bedrijfsmodel een EBITDA-marge van ten minste 7%, inclusief overheadkosten, onderschrijft.

Het bereiken van onze groeidoelstellingen voor 2008-2010 brengt de omzet van de Groep, inclusief alle andere activiteiten, naar een niveau van ongeveer EUR6,8 miljard in 2011 en EBITDA voor de Groep naar ongeveer EUR475 miljoen. Dit betekent voor Noord-Amerika een omzet1 van US$5,1 miljard en een EBITDA-marge van 7,0% met een EBITDA van rond de US$355 miljoen. Voor Europa verwachten we een omzet1 van ongeveer EUR1,8 miljard, een EBITDA-marge van 7,1% in 2011 en een EBITDA van EUR127 miljoen.

Corporate Express heeft vandaag ook haar eerste kwartaal 2008 resultaten bekendgemaakt. Dit persbericht moet gelezen worden in samenhang met deze aankondiging.

_______________________

Bij gelijke koersen US$/EUR = 1,48
copyright Corporate Express 2008- Disclaimer | Privacy policy