Ingezonden persbericht

P E R S B E R I C H T

Amersfoort, 7 mei 2008

Pasgeboren tijger gaat morgen op verkenningstocht

Eerste stapjes buiten voor tijgerkatertje Yegor Zov

Het zag er afgelopen week naar uit dat het jonge tijgertje, geboren in de nacht van 25 op 26 maart, nog geen behoefte had aan een verkenningstocht buiten. Vandaag bleek hij een stuk geïnteresseerder in de buitenwereld. Vandaar dat het mannetje, onder begeleiding van zijn moeder, morgen de mogelijkheid heeft om zijn eerste stapjes buiten te zetten. Inmiddels is ook zijn naam bekend: Yegor Zov. DierenPark Amersfoort heeft ruim 3200 inzendingen ontvangen voor de namenwedstrijd.

Eerste stapjes online
Of moeder en jong de komende dagen, in de middag, regelmatig buiten te zien zijn, is afhankelijk van de moeder. De belevenissen van het tijgertje buiten zijn vanaf morgen ook live te volgen. Wil men online getuige zijn van de eerste stapjes, dan kunnen mensen meegenieten via www.dierenparkamersfoort.nl.

Fokpaar
Tijgerin Kira is in maart 2004 vanuit Dierenpark Emmen naar Amersfoort gekomen. In 2006 beviel Kira al van twee jongen. De Siberische tijger is een zwaar bedreigde diersoort. Met de komst van het tweede nest levert DierenPark Amersfoort een bijdrage aan het fokprogramma.

Namenwedstrijd
Uit de ruim 3200 inzendingen die zijn binnengekomen voor de namenwedstrijd, in samenwerking met sponsor TeleTigers, is voor de naam Yegor Zov gekozen. Yegor betekent 'de waakzame'. Zov is een verwijzing naar het eerste natuurgebied in het verre oosten van Rusland dat, door een samenwerking tussen het WNF en de Russische autoriteiten, ter bescherming van de bedreigde Siberische tijgersoort is afgebakend. De namen Yegor of Zov zijn door zeven personen ingestuurd. De jury heeft dan ook beslist dat alle 7 personen de eerste prijs winnen: een ballonvaart boven Amersfoort en de prijs wordt aangeboden door TeleTigers.

DierenPark Amersfoort; een bos vol avontuur
DierenPark Amersfoort ligt centraal in Nederland en biedt haar gasten een dag vol avontuur. Oog in oog met witte tijgers, olifanten, giraffen of chimpansees. Midden in de nacht sluipen door een nachtelijke jungle of spelen in één van de drie speeltuinen. In de Stad der Oudheid zijn dieren te zien uit oude culturen. Voor meer informatie: www.dierenparkamersfoort.nl.

TeleTigers: Professionals in Communicatie Technologie
TeleTigers is een ICT adviesbureau, maar dan wel een unieke. Vanaf de oprichting in 1998 ligt de focus honderd procent op communicatie technologie. Deze focus heeft geleid tot een hoog expertiseniveau op het gebied van telefoniesystemen, contact centersystemen, mobiele communicatie en netwerktechnologie. Met ruim 60 consultants, project managers en engineers werkt TeleTigers voor bedrijven en organisaties uit de Nederlandse Top 500, zoals banken, verzekeraars, energiebedrijven, telecombedrijven, ministeries en grote gemeenten. Een actuele referentielijst en meer informatie vindt u op www.teletigers.nl.

Noot voor redacties:

Persuitnodiging
Wilt u aanwezig zijn bij de eerste stapjes buiten van tijgertje Yegor Zov op 8 mei, dan kunt u zich per e-mail of telefoon aanmelden bij Josien van Eijk. U wordt rond 10.45 uur verwacht. Om 11 uur worden eerst de winnaars gehuldigd. Vervolgens zullen de deuren opengaan voor moeder en jong.