Gemeente Gilze en Rijen

Renovatie Sportpark Rijen begint deze zomer

Het ontwerp is nu definitief en komende zomer kan de renovatie van Sportpark Rijen beginnen. Dat heeft het college besloten.

Op 2 juli 2007 nam de gemeenteraad het besluit tot renovatie van het sportpark Rijen. Dit gebeurde op grond van een voorlopig ontwerp. Het definitief ontwerp is intussen meerdere malen in de ambtelijke werkgroep besproken, met de belangengroep 'Sportpark Vijf Eiken' en met de direct omwonenden. Ook heeft de gemeente met de besturen van de hockeyclub, de voetbal- en de tennisvereniging gepraat. Onderwerp van gesprek waren daarin onder andere de bouw van kleedkamers en clubgebouwen, aantal en aard van hockey- en voetbalvelden en planning en fasering.

De bedoeling is om het sportpark als proef een open karakter te geven. De jeugd kan overdag en in vakantieperiodes op een combiveld sporten en ook wandelaars kunnen vrij het sportpark oplopen. Afhankelijk van de ervaringen en in overleg met de verenigingen besluit de gemeente na de proefperiode of dit in de toekomst zo blijft.

Op basis van het definitief ontwerp werkt Ingenieursbureau Arcadis een bestek en de bestektekeningen uit. In het najaar vindt de aanbesteding plaats.

De renovatie gebeurt in een aantal fases en duurt tot eind 2010.