Ingezonden persbericht

Persbericht

Geneve, 8 mei 2008
Ballonnenoffensief strand Scheveningen op Henry Dunantdag
Rode Kruis zet online computergame in om jongeren te bereiken

Het Rode Kruis viert 8 mei de Internationale Rode Kruis dag. Met de vraag 'wat doe jij vandaag voor een ander?' gaat het Rode Kruis op de boulevard van Scheveningen passanten vragen naar hun streven die dag om iets te doen voor naasten.

Het Nederlandse Rode Kruis zal deze speciale dag tevens gebruiken om het online spel Emergency Response Unit te lanceren. Het Rode Kruis probeert met het spel internationaal jongeren bekend te maken met het werk van de organisatie. Het computerspel is daarbij een passend middel. De gamer moet in de rol van hulpverlener zoveel mogelijk mensen in getroffen gebieden helpen. De spelsituaties zijn zij echt mogelijk nagebootst. Aardbevingen, oorlog en overstromingen... de gamer krijgt de leiding en voert opdrachten uit op alle soorten van noodhulp van het Rode Kruis. Een introductieversie van Emergency Response Unit is vanaf 8 mei gratis te spelen op de site www.rodekruis.nl. De helft van de opbrengst van de game gaat naar het Rode Kruis.

Neutraliteit
In 1948 werd voor het eerst de Internationale Rode Kruis-dag gevierd op 8 mei. Dit is de geboortedag van Henry Dunant, de oprichter van het Rode Kruis. Vanaf 1984 heet deze dag officieel 'World Red Cross and Red Crescent Day'. Het Rode Kruis is ontstaan uit het verlangen hulp te bieden, zonder onderscheid. Neutraliteit is een van deze grondbeginselen en stelt het Rode Kruis in staat hulp te bieden aan hulpbehoevenden waar andere organisaties niet kunnen komen.

Noot voor de redactie: