Gemeente Veenendaal


Wegwerkzaamheden aan de Zoete Inval

Vanaf medio mei 2008 vinden wegwerkzaamheden plaats aan de Zoete Inval. De verharding en het riool wordt vervangen door nieuwe buizen, waarbij het regenwater en afvalwater via gescheiden systemen wordt afgevoerd.

De werkzaamheden zijn in twee fasen gesplitst. Deze fasering heeft te maken met de bouw van woningen tussen de Zoete Inval en Klein Rog. Om te voorkomen dat nieuwe bestrating beschadigd wordt door zwaar bouwverkeer, wordt de nieuwe definitieve bestrating ter hoogte van Klein Rog pas na afloop van de bouwwerkzaamheden aangelegd.

Tijdens de eerste fase van de reconstructie van de Zoete Inval wordt het riool in de hele straat vervangen. Nadat het nieuwe rioolstelsel is aangelegd wordt de nieuwe elementenverharding aangelegd tussen de Eenvoudlaan en huisnummer 12 van de Zoete Inval. Het asfalt dat in de huidige situatie aanwezig is komt dus niet meer terug. Rondom de bouwwerkzaamheden ter hoogte van Klein Rog wordt een tijdelijke bestrating aangebracht. De tweede fase van het werk betreft het aanbrengen van de definitieve bestrating rondom de bouwwerkzaamheden bij Klein Rog.

De werkzaamheden aan de Zoete Inval gaan medio mei 2008 van start. Gepland is dat fase 1 in oktober 2008 wordt opgeleverd. Fase 2 wordt uitgevoerd na het gereedkomen van de woningen aan Klein Rog.

Tijdens de wegwerkzaamheden wordt een omleidingroute ingesteld, die met borden is aangegeven. De woningen blijven gedurende de werkzaamheden toegankelijk.

Meer informatie over de werkzaamheden aan de Zoete Inval is verkrijgbaar bij de toezichthouder van de gemeente, de heer R. Renting. Hij is bereikbaar op telefoonnummer 06 - 5199 7412 of per e-mail op rikus.renting@veenendaal.nl.