Gemeente Rhenen


Doe mee met de historische optocht

Open Monumentendag wordt dit jaar op zaterdag 13 september 2008 gehouden. Het thema is sporen. Er zijn plannen om een historische optocht te houden, Op donderdag 8 mei 2008 wordt om 19.00 uur over de historische optocht een informatiebijeenkomst in het gemeentehuis in Rhenen gehouden.

In de gemeente Rhenen wordt in 2008 gevierd dat Rhenen Stad 750 jaar stadsrechten heeft. Het lijkt het Comité Open Monumentendag, een leuk plan, een historische optocht met praalwagens te organiseren met als thema sporen uit 750 jaar verleden. Om dit tot een succes te maken is úw hulp nodig.

Ziet u kans een platte wagen om te toveren tot een sprookjesachtige vertaling van één van de gebeurtenissen uit het verleden van Rhenen? De mooiste praalwagen zal een prijs ontvangen op 13 september. Doe dus mee met deze historische optocht!

Wilt u meedoen maar kunt u geen gebeurtenis bedenken? Geen nood, er is een lijst met gebeurtenissen waar u uit kunt putten. Ook het trekken van de wagens hoeft geen probleem te zijn, de vereniging Trekker Trek uit Achterberg kan de wagens trekken.

De optocht wordt verder opgeluisterd door schutters en vaandeldragers en muziekkorpsen. Op de voorste praalwagen zal het college van burgemeester en wethouders het Cuneraverhaal uitbeelden.

De optocht gaat van 13.00 tot 14.00 uur door het centrum van Rhenen. U kunt een vergoeding op declaratiebasis verwachten. Het bedrag is afhankelijk van de verdere onkosten die wij nog zullen krijgen en van het aantal deelnemers.

Heeft u zich al aangemeld voor de optocht? Of heeft u juist nog vragen voordat u zich definitief aanmeldt? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op 8 mei om 19.00 uur in het gemeentehuis. U kunt ook bellen of mailen met het VVV-kantoor (0317 612233 of info@vvvrhenen.nl).