Vrije Universiteit Amsterdam

Aankondiging

April 2008

Amsterdam | donderdag 8 mei

De dag dat de Dollar valt

Vu podium organiseert in samenwerking met de Griffioen, het cultuurcentrum van de Vrije Universiteit, een filmgesprek en vertoning van De dag dat de Dollar valt, van regisseur Roel van Broekhoven. Spreker is

Wim Boonstra
hoofd Economisch Onderzoek van de Rabobank en docent Geld- en Bankwezen aan de faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde (VU)

'Leven we op een zeepbel? Kan de zwaar in de schulden geraakte Amerikaanse economie instorten en ons, Europeanen, meesleuren in een vrije val? Zijn de dagen van de dollar als wereldmunt geteld? En hoe realistisch is de angst voor een recessie zoals die van 1929?'

In deze veelgevraagde update van De Dag dat de Dollar valt uit 2005 wordt het doemscenario uitgewerkt dat de Amerikaanse economie instort, een optie die het afgelopen jaar door huizen- en kredietcrisis een stuk dichterbij lijkt gekomen. Centrale banken in VS en EU hebben inmiddels al een paar keer ingegrepen, zoals het scenario van de oorspronkelijke versie uit 2005 al voorspelde.

Waar en wanneer?


Datum: donderdag 8 mei
Tijd: 19.30 uur

Plaats: plaats lokatie | adres
Toegang: ¤ 6,00 | Leden vereniging VU-Windesheim en studennten (op vertoon van ledenpas/studentenkaart) ¤ 4,50

Aanmelden De balie van de Griffioen is voor kaartverkoop, reserveringen en informatie open van ma t/m do van 12.00 tot 22.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Tel. 020-5985100 of via de reserveringslijn 020-5985033. Reserveren via internet of mail is niet mogelijk.

VU-podiumagenda
Wilt u op de hoogte blijven van het programma-aanbod van VU podium? Vraag dan de VU-podiumagenda aan. Hieraan zijn uiteraard geen kosten verbonden.

Noot voor de pers
Wilt u meer weten over deze activiteit of over VU podium in het algemeen, dan kunt u contact opnemen met Hanneke Vonk of Gert de Jager tel. (020) 598 9292.

VU podium organiseert activiteiten rond wetenschap, samenleving en levensbeschouwing