Stadsdeel Amsterdam-Noord

Renovatie Baanakkerspark klaar

Donderdag 8 mei opent Harm-Jan van Schaik, portefeuillehouder van onder andere Openbare Ruimte, het gerenoveerde Baanakkerspark.

Samen met de omwonenden maakt hij om 19.00 uur een excursie door het park.

De renovatie van het Baanakkerspark maakt deel uit van de hoofdgroenstructuur. Het park is een gebied met recreatieve, landschappelijke en ecologische waarde.

Het groene deel van de renovatie

Het ecologische deel bestaat o.a. uit het vergroten van de vijver, het aanleggen van een wandelpaadje, faunapassage, salamandermuur en een ijsvogelwand.

Het verharde deel van de renovatie

Het stadsdeel vernieuwde een deel van het asfalt. Het gaat om de opgang van het voetpad tussen de Purmerweg richting het Koedijkspad/Buikslotermeerdijk en vanaf de Buikslotermeerdijk richting verlengde Koedijkspad.

Ecologisch beheer

Het Baanakkerspark wordt ecologisch beheerd. Dat betekent dat geprobeerd wordt om al het organische materiaal opnieuw te gebruiken. De natuur kent namelijk geen afval.

De dieren in het park

Konijnen, wezels, diverse vogels zoals fazanten, grote bonte specht en futen, vleermuizen, kikkers, salamanders, vlinders en verschillende vissen zoals de snoek en de karper. Voor de bosuil (die in de winter gehoord is) hangt een speciale kast.

Noot aan de redactie:

U bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.

Datum: donderdag 8 mei 2008
Tijd: 19.00 uur
Locatie: Natuur- en Milieueducatiecentrum op het Jan van Heekpad 3.

Ellen Wognum
Afdeling Communicatie
Stadsdeel Amsterdam-Noord
Telefoon: 06 1452 4433