Uitnodiging voor de media: Koenders en Verburg presenteren plannen voor versterking landbouw in ontwikkelingslanden

Dit is een gezamenlijk persbericht van de ministeries van OS en LNV

Op donderdag 8 mei presenteren minister Koenders voor Ontwikkelingssamenwerking (OS) en minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) de gezamenlijke nota 'Landbouw, rurale bedrijvigheid en voedselzekerheid'.

In deze nota geven Verburg en Koenders aan hoe zij overheden, organisaties en bedrijven willen ondersteunen bij het bevorderen van economische groei en verdeling in plattelandsgebieden, de rol van de landbouwsector hierbij en de relatie met voedselzekerheid in ontwikkelingslanden.

Driekwart van de armen in de wereld leeft op het platteland, waar landbouw de belangrijkste bron van bestaan is. Verbetering van de productiviteit, winstgevendheid en duurzaamheid van (kleinschalige) landbouw dragen aanzienlijk bij aan armoedebestrijding op het platteland. Door de hoge voedselprijzen is dit een zeer actueel thema.

De presentatie van de nota vindt plaats van 15.00 tot 16.00 uur in de Frits van der Poelzaal in perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10 in Den Haag. Vertegenwoordigers van de media zijn van harte uitgenodigd de bijeenkomst bij te wonen.

Noot voor redacties (