T-Mobile boekt opnieuw klantengroei.

08/05/2008 09:47

T-Mobile

T-Mobile boekt opnieuw klantengroei.
Integratie T-Mobile en Orange in volle gang.
Investeringen in integratie van organisaties, netwerken en winkels. Bijdrage SMS en mobiel internet aan gemiddelde omzet per gebruiker stijgt naar 23%.

T-Mobile Netherlands BV laat opnieuw een stijging in klantenaantal zien. Met een groei van 36.000 nieuwe klanten in het eerste kwartaal van 2008 komt het totaal aantal klanten per eind maart 2008 op 5,16 miljoen. De totale omzet bedroeg in het eerste kwartaal 416 miljoen euro. De EBITDA steeg naar 62 miljoen euro, een stijging van 4% ten opzichte van het vorige kwartaal. De kosten voor verwerving van nieuwe klanten daalden opnieuw. Het aandeel 'non-voice' (SMS en mobiel internet) van de ARPU steeg naar een nieuw record van 23%. T-Mobile en Orange boeken resultaat bij het integreren van de beide organisaties tot een van de grootste communicatiebedrijven van Nederland.

Hans van Leeuwen, Financieel Directeur van T-Mobile in Nederland: 'In het eerste kwartaal van 2008 hebben we opnieuw meer klanten aan ons weten te binden. Belangrijk is dat wij niet alleen nieuwe klanten aantrekken, maar dat ook het aantal vertrekkende klanten daalt. Wij zijn blij dat Orange klanten in veel gevallen hun contract vernieuwen bij T-Mobile. Dat is een belangrijke indicatie dat de integratie van T-Mobile en Orange op het goede spoor zit. We hebben flinke investeringen gedaan in de capaciteit en dekking van ons mobiele netwerk, zodat al onze klanten straks beschikken over een nog beter netwerk dan nu al het geval is. Ook de ombouw van Orange winkels naar T-Mobile Shops verloopt voorspoedig. Dit zorgt voor een nog fijnmaziger keten van service- en verkooppunten in Nederland, waarmee T-Mobile de dienstverlening aan haar klanten nog verder kan verbeteren.'

Over T-Mobile
T-Mobile Nederland had in 2007 een jaaromzet van 1,318 miljard euro. Sinds 1 oktober 2007 zijn de mobiele en internetactiviteiten van Orange in Nederland onderdeel van T-Mobile Netherlands. Samen bedienen Orange en T-Mobile 5,2 miljoen klanten in Nederland (maart 2008). T-Mobile biedt producten en diensten voor zowel consumenten als zakelijke gebruikers. In Nederland beschikt T-Mobile over een zeer modern mobiel netwerk voor spraak- en datadiensten en een uitgebreid netwerk van HotSpot locaties, waar gebruikers de beschikking hebben over een zeer snelle mobiele internetverbinding. T-Mobile Netherlands is onderdeel van T-Mobile International, een van de leidende mobiele communicatie ondernemingen in de wereld.