Persberichten 08/05 ochtend

Regio, 08-05-2008

Lisse Verkeersongeval Woensdag 7 mei vond om 21.30 uur een aanrijding plaats op de Heereweg. Een 19 jarige fietsster uit Hillegom reed vanaf een parkeerterrein bij restaurant de Nachtegaal de stoep op om binnendoor naar het fietspad te rijden. De fietsster draaide het fietspad op waar op dat moment een 16 jarige bromfietsster en plaatsgenoot reed in de richting van de kruising Heereweg met de Zwartelaan. Bij het oprijden kwamen de twee met elkaar in aanrijding. De bromfietsster werd overgebracht naar het LUMC voor controle.

Noordwijk Aanhoudingen voor doorrijden na aanrijding De politie heeft afgelopen nacht twee mannen ven hun bed gelicht omdat tegen hen verdenkingen waren dat één van hen als bestuurder van een bestelbus op de Wilhelminastraat tegen een daar geparkeerde auto reed en daarna doorreed. Dit gebeurde rond 00.25 en werd opgemerkt door een getuige die de politie belde. Als snel verklaarde één van de mannen, een 26 jarige man uit Noordwijk, te hebben gereden en inderdaad tegen een auto aangereden te zijn. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op voor het doorrijden na aanrijding.

Katwijk Verkeersongeval Woensdag 7 mei rond 19.45 uur vond op de kruising Schildwacht/Torenwacht een aanrijding plaats. Een 74 jarige fietser uit Leiderdorp reed over de Torenwacht in de richting van de kruising. Achter hem reed een 17 jarige bromfietser uit zijn woonplaats. De bromfietser haalde net de fietser in toen deze linksaf sloeg richting de Schildwacht. De bromfietser kon de fietser niet meer ontwijken en beiden kwamen met elkaar in botsing. De fietser werd over zijn stuur geslingerd en kwam met zijn gezicht op de weg terecht. Hij werd met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC. De verkeersdienst stelt een onderzoek in naar het ongeval.

Katwijk Aanhouding voor mishandeling De politie heeft dinsdagavond 7 mei een 40 jarige man uit Katwijk aangehouden voor het mishandelen van twee bezoekers van een café aan de Tulpstraat. De Katwijker was dronken, vervelend en sloeg uit het niets. De verdachte is voor de nacht ingesloten en zal vandaag nader aan de tand worden gevoeld over zijn gedragingen. De politie zal proces-verbaal tegen hem op maken.

Leiden Aanhouding voor diefstal fiets De politie heeft de afgelopen nacht een 43 jarige man uit Den Haag aangehouden. Agenten zagen de man rond 03.50 uur op de Steenstraat zonder en even later met fiets waarvan het beugelslot vernield was. Hij verklaarde direct dat hij de fiets had gepakt en niet van hem was. De politie heeft de fiets, een zwarte Aldo, in beslag genomen. De verdachte zit nog voor het onderzoek vast.

Leimuiden Verkeersongeval op N207 Woensdag 7 mei vond op de N207 bij Leimuiden even voor 16.30 uur een aanrijding plaats tussen twee autos. Een 50 jarige automobilist uit Vijfhuizen die uit de richting van Alphen kwam verloor net voor Leimuiden door nog onbekende oorzaak de macht over zijn auto en kwam op de weghelft voor het tegemoet komende verkeer terecht. Daar reed op dat moment een 50 jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn. Tussen beide autos ontstond een aanrijding waarbij de vrouw met haar auto in de naastgelegen sloot terecht kwam. De Alphense kon snel, met hulp van de andere automobilist, uit de auto komen. Zij werd met onbekend letsel overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De bestuurder uit Vijfhuizen liep een gebroken pols op. De N207 is tot ongeveer 18.20 uur tussen de Leimuiderbrug en de kruising met de provincialeweg N446 (Kruisweg)afgesloten geweest voor onderzoek rond het ongeval.

Nieuwveen Aanhouding voor diefstal kratten De politie heeft woensdagmiddag 7 mei een 37 jarige man uit Alphen aan den Rijn aangehouden voor diefstal van drie kratten met daarin lege flessen. Hij deed dit voor het statiegeld. De kratten nam hij weg bij een café en leverde ze in bij een supermarkt aan de Dorpsstraat. Dit werd door supermarktpersoneel doorzien waarna de politie werd ingeschakeld. De politie maakt proces-verbaal tegen de Alphenaar op.

Ter Aar Diefstal computers uit winkel Onbekenden hebben afgelopen nacht zeker vier computers gestolen uit een computerwinkel aan de Langeraarseweg. Rond 01.50 kwam er een inbraakmelding binnen. Het bleek dat de glazen voordeur was vernield en de computers binnen waren weggehaald. De politie is met een onderzoek begonnen.

Gouda Aanhouding voor vernieling vuilnisbak De politie heeft woensdagavond rond 23.40 uur een 23 jarige man uit Gouda aangehouden voor het vernielen van een op de Kleiweg aan de straat verankerde vuilnisbak. Camerabeelden van Stadstoezicht registreerden hoe de man tegen de bak een stevige trap gaf waardoor de bak uit zijn verankering schoot. Stadstoezicht belde onmiddellijk met de politie die de man aanhield. De politie maakt proces-verbaal tegen de man op. De vuilnisbak zal vervangen moeten worden.

Schoonhoven Nieuwe wijkagent in Schoonhoven Jos Manschot is per 1 mei jl. wijkagent in Schoonhoven geworden. Hij werkt sinds 1983 bij de politie en heeft ondertussen veel ervaring opgedaan. Hij begon zijn loopbaan eerst bij een ander korps, bij Politie Haaglanden, waar hij tot februari 1988 werkte. Vervolgens maakte hij de overstap naar de rijkspolitie District Den Haag, groep en rayon Schoonhoven. Al die jaren werkte hij in de uniformdienst en was hij de laatste vijf jaar taakaccenthouder drugs in de Krimpenerwaard. Hij hield zich daarbij bezig met het ontmantelen van hennepkwekerijen. Ook was hij totaal 16 à 17 jaar ingedeeld bij de Mobiele Eenheid (ME).

Contact met de wijkagenten De wijkagenten van Schoonhoven, Jos Manschot en Willem Buis, zijn te bereiken via het telefoonnummer 0900-8844. U krijgt dan een telefoniste van de politie Hollands Midden aan de telefoon die u doorverbindt. Belt u met uw mobiele telefoon, dan krijgt u eerst de landelijke telefooncentrale, waarna u vraagt naar de regio Politie Hollands Midden en vervolgens naar uw wijkagent. Als uw wijkagent op dat moment niet aanwezig is kan er een terugbel- of bezoekafspraak gemaakt worden.