FNV Sport

FNV en de olympische spelen: doe mee met Play Fair!

Ondertussen merken de werknemers die de souvenirs met het Olympisch logo maken daar niets van. Onderzoek naar de omstandigheden in Chinese fabrieken die artikelen met het officiele Olympisch logo maken bracht ernstige mensenrechtenschendingen aan het licht, zoals zeer lange werkdagen, uitbetaling van slechts de helft van het minimum loon en werken onder ongezonde omstandigheden.

Deze misstanden schenden internationaal erkende arbeidsnormen en staan haaks op de Olympische idealen. Als sinds 2003 spreken ngo's en vakbonden wereldwijd het Internationaal Olympisch Comité (IOC) om werk te maken van fatsoenlijk geproduceerde artikelen. Het IOC toont tot op heden echter een totaal gebrek aan politieke wil om misstanden aan te pakken.

De PlayFair2008-campagne heeft een e-mailcampagne op touw gezet, gericht aan het IOC. Mail mee en laat het IOC weten dat het schendingen van mensen- en arbeidsrechten in de Olympische productieketen moet tegengaan en moet gaan praten met de PlayFair2008-campagnecoalite over hun suggesties voor oplossingen.

Ook FNV Sport ondersteunt deze actie van harte en roept iedereen op om een kijkje te nemen op deze site. Laten we proberen om zowel het IOC als het gastland China te bewegen de arbeidsomstandigheden en de rechten te verbeteren van de mensen die de producten maken voor de Spelen!!
08-05-2008