Gemeente Dirksland


Jeugdlopers MSV en AV Flakkee brengen bevrijdingsvuur naar Goeree-Overflakkee

Zeven jeugdlopers van de estafettevereniging MSV en AV Flakkee brachten op maandag 5 mei het bevrijdingsvuur naar Middelharnis. Zij deden dit namens de vier gemeenten op Goeree-Overflakkee.

De lopers, begeleid door enkele volwassen leden van de estafettevereniging, vertrokken maandagochtend om 6.30 uur uit Middelharnis om het bevrijdingsvuur in Rotterdam op te halen. Na een uitgebreide lunch in de Rotterdamse Kuip, waarbij in totaal 77 gemeenten aanwezig waren, vertrokken vertegenwoordigers van elke gemeente met sloepen naar de cruise terminal in Rotterdam. Daar werden zij ontvangen door premier Balkenende die het bevrijdingsvuur in ontvangst nam. Premier Balkenende gaf om 9.30 uur het startsein waarna alle lopers, waaronder de lopers van MSV en AV Flakkee, op weg gingen naar hun eigen gemeente.

De jeugdige lopers van MSV en AV Flakkee zijn met busjes naar het eiland gereden, waar ze aan het begin van het eiland startten met lopen. Zij kwamen omstreeks 12.45 uur aan op het Diekhuusplein in Middelharnis waar zij werden ontvangen door burgemeester De Vries-Hommes en wethouder Kleingeld van Middelharnis, wethouder t Hoen van Oostflakkee, wethouder Robijn van Dirksland, familieleden en andere belangstellenden. Na een korte toespraak van de burgemeester werd door haar en de wethouders het bevrijdingsvuur op het plein ontstoken. Waarna iedereen van een hapje en een drankje konden genieten.

De lopers werden gesponsord door de vier gemeenten, Bakker Bunt uit Oude-Tonge, Albert Heijn uit Middelharnis en appels van de marktkoopman uit Melissant. De lopers hebben voor hun sportieve prestatie een cadeaubon ontvangen.