Politie Hollands Midden

'Extra Ogen' via e-mail politie

Het politie district Rijn- en Veenstreek is gestart met het project Extra Ogen. Inwoners die zich willen inzetten voor meer veiligheid in hun wijk of dorp kunnen zich opgeven. Als de politie op zoek is naar een bepaald voertuig of dader van een inbraak of straatroof, ontvangen de deelnemers een e-mail met het signalement of de kenmerken van het voertuig. Met de 'extra ogen' van de inwoners wordt de kans aanzienlijk vergroot dat de daders gepakt worden.

De deelnemers ontvangen ook e-mails over zaken die betrekking hebben op hun wijk, bijvoorbeeld als er woninginbraken zijn, of als er informatie is ter voorkoming van criminaliteit. Districtschef Jaco van Hoorn: "Het gaat erom dat we informatie uitwisselen met burgers waardoor we ons samen inzetten voor meer veiligheid op straat. De achterliggende gedachte daarbij is dat hoe meer informatie we geven, hoe meer informatie we ontvangen. En hoe meer informatie we ontvangen, hoe effectiever we kunnen zijn in de opsporing. Daarnaast is het ook weer een extra mogelijkheid om rechtstreeks in verbinding te komen met een groep inwoners".

Doelgroepgericht De deelnemers aan Extra Ogen worden doelgroepgericht (per wijk, leeftijdscategorie, etnische afkomst) benaderd. Dat betekent dat ze niet overstelpt worden met e-mails, maar alleen die informatie ontvangen, die relevant voor hen is. Inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn, Alkemade, Nieuwkoop, Jacobswoude, Leiderdorp, Rijnwoude en Zoeterwoude kunnen zich per mail opgeven. Via de media, een folder, een poster en onze site www.politie.nl/hollands-midden wordt het mailadres extra.ogen@hollands-midden.politie.nl verspreid.

Noot voor de pers: Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459391 Fax 071 - 5459305


Datum: 8 mei 2008



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326