Gemeente Strijen


Bekendmakingen week 19

(08-05-2008) Bekendmakingen
Burgemeester en wethouders van Strijen maken het volgende bekend:

Aanvraag om lichte bouwvergunning ontvangen van:
- E.A. Celie voor het oprichten van een blokhut op het perceel Plevierstraat 33 te Strijen (ontvangen 25 april 2008).
- D. van der Weck voor het plaatsen van een dakkapel aan de voor- en achterzijde van de woning op het perceel Binnensingel 75 te Strijen (ontvangen 28 april 2008).

Aanvraag om reguliere bouwvergunning ontvangen van:
- D. van Kralingen voor het plaatsen van solarlux draairamen op het perceel Boompjesstraat 5 te Strijen (ontvangen 25 april 2008).

Aanvraag om sloopvergunning ontvangen van:

- Trivalent voor het slopen van het oude gedeelte van het zorgcentrum op het perceel De Grote Weel 1 te Strijen (ontvangen 28 april 2008).

Met vragen over het gebruik van eventuele rechtsmiddelen (bezwaren e.d.) tegen de verzoeken om bouwvergunning kunt u zich wenden tot het bureau Bestuursondersteuning in het gemeentehuis.

Een aanvraag om een inritvergunning ingediend door:
- Reedijk Bandenservice, Industriestraat 6 te Strijen voor het aanleggen van in- en uitritten op het perceel Anthonie van Leeuwenhoekstraat en Simon Stevinstraat te Strijen (ingekomen op 29 april 2008).

- Fa. Rijsdijk, Thorbeckestraat 14 te Strijen voor het aanleggen van een in- en uitrit op de locatie Simon Stevinstraat te Strijen (ingekomen op 29 april 2008).

Deze aanvragen liggen voor de duur van 2 weken ter inzage bij het bureau Bestuursondersteuning. Een ieder kan gedurende de inzage termijn hiertegen een zienswijze indienen. Indien u de aanvraag wilt inzien of hierover nog vragen heeft dan kunt u contact opnemen met onze medewerker bijzondere wetten de heer A. Plekkenpol via telefoonnummer 078-6748230.

Kennisgeving
De Minister van Economische Zaken maakt bekend: Aan de Nederlandse Aardolie Maatschappij B.V., kantoorhoudend aan de Schepersmaat 2, te Assen, is een beschikking toegezonden waarbij vergunning krachtens artikel 40 van de Mijnbouwwet (Mijnbouwmilieuvergunning), is verleend voor het oprichten en in stand houden van een mijnbouwwerk, genaamd Numansdorp, tevens betrekking hebbend op het (tijdelijk) plaatsen en in werking hebben van een boorinstallatie voor het uitvoeren van een exploratieboring naar aardgas.
De beschikking en de andere relevante stukken liggen met ingang van heden tot en met 9 juni 2008, voor eenieder ter inzage bij de secretarie van:

- de gemeenten Cromstrijen, Buttervliet 1, te Numansdorp (telefoon 0186-656100);

- de gemeente Strijen, Waleplein 2, te Strijen (telefoon 078-6748200). Inzage is mogelijk op werkdagen tijdens kantooruren en na telefonische afspraak ook buiten kantooruren.
Tot en met 9 juni 2008 kan door belanghebbende bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag, tegen de beschikking beroep worden ingesteld. De beschikking wordt op 10 juni 2008 van kracht. Indien gedurende de beroeptermijn bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de beschikking niet van kracht voordat op dat verzoek is beslist.
Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot Ing. M. Mezger, telefoon 070-3797999.

Algemene Wet Bestuursrecht
Burgemeester en wethouders van Strijen maken de volgende besluiten bekend:

Lichte bouwvergunning verleend aan:

- DLV Plant B.V. voor het verlengen van de vergunning met drie jaar voor het tijdelijk plaatsen van één informatiebord aan de Sassedijk te Strijen (verzonden 8 mei 2008).

Reguliere bouwvergunning verleend aan:

- Fa. Rijsdijk B.V. voor het oprichten van een loods op het perceel Simon Stevinstraat, ongenummerd te Strijen (verzonden 9 mei 2008).

Wijziging als gevolg van de nieuwe Algemene plaatselijke verordening Strijen 2008:
Burgemeester en wethouders maken bekend dat in de nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening Strijen 2008 de verbodsbepaling over terrassen is komen te vervallen. Gelet hierop hebben burgemeester en wethouders de terrasnotitie, waarin het gebruik van een terras is geregeld, ingetrokken. Als gevolg van deze wijziging en intrekking heeft de burgemeester besloten de terrasvergunningen in te trekken en de bepalingen omtrent het gebruik van het terras onder te laten brengen in de exploitatievergunning van het desbetreffende horecabedrijf. Gelet hierop heeft de burgemeester ambtshalve besloten aan de volgende horecabedrijven een nieuwe exploitatievergunning te verlenen:

- Café De Uitdaging, Jaagpad 5 te Strijen;

- Eetcafé-Cafetaria 't Tramhuys, Achterstraat 2-4 te Strijen;
- Pension-Restaurant-Café Het Wapen van Strijen, Molenstraat 7 te Strijen;

- Café-Restaurant Het Plein, Stockholmplein 3 te Strijen;
- Koffiepunt 40, Oudendijk 40 te Strijen;

- Café-Restaurant De Batterij, Sassedijk 6a te Strijensas;
- Café-Restaurant Nooitgedacht, Nieuweweg 5 te Strijensas De bovenstaande vergunningen zijn op 28 april 2008 verzonden.

Een vergunning voor het houden van een evenement verleend aan:
- Hervormde Gemeente Strijen, de heer J. de Lijster, Mookhoek 77 te Mookhoek voor het houden van een openlucht kerkdienst op 11 mei 2008 van 15.00 uur tot 18.00 uur op het grasveld naast de Hervormde Kerk van Mookhoek (verzonden 29 april 2008).

- Stichting Jeugd- en Jongerencentrum Strijen, postbus 5776 te Strijen voor het organiseren van een UitlaatKlepfestival op 24 mei 2008 tussen 13.30 uur en 24.00 uur op het laatste deel van de Sportlaan ter hoogte van De Klep (verzonden 29 april 2008).

Een ontheffing ten behoeve van het gebruiken van geluidsapparatuur verleend aan:

- Koffiepunt 40, Oudendijk 40 te Strijen voor 24 mei en 31 mei 2008 van 20.00 uur tot 24.00 uur (verzonden 29 april 2008).
- Hervormde Gemeente Strijen, de heer J. de Lijster, Mookhoek 77 te Mookhoek tijdens een openlucht kerkdienst op 11 mei 2008 van 15.00 uur tot 18.00 uur op het grasveld naast de Hervormde Kerk van Mookhoek (verzonden 29 april 2008).

- Stichting Jeugd- en Jongerencentrum Strijen, postbus 5776 te Strijen tijdens het UitlaatKlepfestival op 24 mei 2008 tussen 13.30 uur en 24.00 uur op het laatste deel van de Sportlaan ter hoogte van De Klep te Strijen (verzonden 29 april 2008).

Een ontheffing op grond van artikel 35 van de Drank- en Horecawet verleend aan:

- Mevrouw D.L. den Boer, Schaweg 8 te Mookhoek voor het schenken van zwak-alcoholhoudende dranken tijdens de Open Dag op 10 mei 2008 (verzonden 29 april 2008).

Verkeersbesluit:
Het college heeft op grond van hoofdstuk II Verkeerstekens en maatregelen ter regeling van het verkeer, paragraaf 5 en 6 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer, ten behoeve van het UitlaatKlepfestival bij de Jongerensociëteit `De Klep' aan de Sportlaan te Strijen, het volgende verkeersbesluit genomen: Op zaterdag 24 mei 2008 vanaf 12.00 uur tot 24.00 uur het laatste deel van de Sportlaan tussen de rioolwaterzuivering (RWZI) en de ingang van de tennisvereniging af te sluiten voor alle verkeer.

Vrijstelling artikel 17 WRO verleend aan:

- Exploitatie onroerend goed L.P. Kruythoff BV voor het vestigen van het bedrijf A.H.M. Mol Constructie- en Assemblage voor een periode van drie jaar op het perceel Weelsedijk 61 in Strijen. (verzonden 8 mei 2008).

Tegen bovenstaande besluiten kunnen belanghebbenden binnen 6 weken nadat de vergunning is verzonden naar de aanvrager (of, wanneer er geen aanvrager is, na deze publicatie) een bezwaarschrift indienen bij het bestuurs¬orgaan dat het besluit heeft genomen. In het bezwaarschrift moet staan waarom u het niet eens bent met het be¬sluit. Aan het indienen van een bezwaarschrift zijn geen kosten verbonden. De behandeling van een bezwaar¬schrift mag volgens de wet maximaal 14 weken in beslag nemen. Het besluit treedt direct in werking, ook al wordt er bezwaar gemaakt. Bent u van mening dat, zolang nog niet op het bezwaarschrift is beslist, het besluit niet in werking zou moeten treden, dan kunt u aan de Voorzieningenrechter van de rechtbank in Dordrecht een voorlopige voorziening vragen. Het adres is: postbus 7003, 3300 GC Dordrecht. Een voorlopige voorziening kan alleen worden gevraagd als er ook bezwaar is gemaakt. Daarnaast moet er sprake zijn van een spoedeisend belang. Aan het vragen van een voorlopige voorziening zijn wel kosten verbonden (griffierechten). Voor vragen over uw bezwaar- en beroepsmogelijkheden kunt u contact opnemen met het bureau Bestuursondersteuning.