Politie Twente

Persberichten Politie Twente 8 mei 2008 Willem Falke-Marloes Nollen 053-4555588

Boodschappendief aangehouden, aangever gezocht

Enschede

Op 28 april, rond 12.50 uur, hield een motoragent de dief van een boodschaptas aan op de Johannes ter Horststraat. De benadeelde heeft zich echter niet gemeld,

Op 28 april, rond 12.50 uur, werd een motoragent aangesproken door twee vrouwen die hem vertelden dat een man een tas met boodschappen had gestolen van de fiets van een van hen. De fiets stond gestald bij een supermarkt aan de Haaksbergerstraat. De motoragent ging aan de hand van het signalement in de buurt rondkijken en trof op de Johannes ter Horststraat een man aan die aan het signalement voldeed. Hij had de boodschappentas nog bij zich. De motoragent heeft deze man, een 38-jarige man uit Enschede aangehouden voor diefstal. De motoragent moest wachten op assistentie van collega's met een auto om de verdachte over te brengen naar het politiebureau. Bij terugkomst bij de supermarkt aan de Haaksbergerstraat bleek de benadeelde verdwenen te zijn. Zij heeft tot op heden ook geen contact met de politie gezocht. De politie roept deze vrouw op zich te melden op het politiebureau om aangifte te doen van de diefstal. (08-053612)

Gewonden door aanrijding met landbouwvoertuigen

Wierden

Een 55-jarige vrouw uit Wierden raakte op 7 mei rond 18.15 uur gewond door een aanrijding met een landbouwvoertuig.

Op 7 mei, rond 18.15 uur, reed een 18-jarige man uit Wierden met een landbouwtractor over de Rijssensestraat. Achter zijn tractor hing een zogenaamde trilcultivator. De tractorbestuurder reed de Grote Maatweg in en moest daarvoor een geparkeerde auto voorbijrijden. Bij deze manoeuvre kwam de cultivator op het weggedeelte voor het tegemoetkomende verkeer. Daar reden op dat moment een 55-jarige vrouw uit Wierden met haar echtgenoot op de fiets. De vrouw werd door de cultivator van de fiets geplukt en viel op de grond. Zij werd door een ambulance met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. (08-057839)

Enter

Een 55-jarige man uit Enter raakte op 7 mei rond 15.20 uur gewond toen hij op de Zuidermaatweg werd aangereden door een zogenaamde zodenmester (injecteur)

Op 7 mei, rond 15.20 uur, was een 57-jarige man uit Enschede bezig een stuk grond te bemesten aan de Zuidermaatweg. Een 55-jarige inwoner van Enter stond in de buurt en probeerde kennelijk de aandacht te trekken van de bestuurder van het landbouwvoertuig. Op enig moment is deze man voor de bemester gesprongen en daarbij gestruikeld, waarbij hij ten val kwam en onder de wielen van de bemester terecht kwam. Hij raakte daarbij gewond. Een traumahelikopter is ter plaatse geroepen en het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Het is nog onbekend met welke reden de 55-jarige Entenaar de aandacht van de bestuurder van het landbouwvoertuig wilde trekken. (08-057791)

Poging gewapende overval

Hengelo

Op 7 mei, rond 18.00 uur, probeerde een onbekende man een winkel aan de Enschedesestraat te overvallen. Doordat het alarm afging verdween de overvaller zonder buit.

Op 7 mei, rond 18.00 uur zat een 16-jarige inwoonster van Hengelo achter de kassa bij een winkel aan de Enschedesestraat. Een man rekende op dat moment goederen uit de winkel bij haar af. Terwijl zij daarmee bezig was trok de man plotseling een steekwapen en bedreigde daarmee de caissière. Hij wilde geld. De caissière drukte echter op de alarmbel die ook hoorbaar was in de winkel. De overvaller koos daarna zonder buit het hazenpad. Het betrof een blanke man, lengte tussen 1.80 meter en 1.90 meter, leeftijd tussen 20 en 40 jaar. Hij droeg kort donker haar, was ongeschoren en sprak accentloos Nederlands. Hij droeg op het moment van de overval een donkere pet en een groen shirt met lange mouw. De politie roept eventuele getuigen op zich te melden bij de politie in Hengelo op 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. (08-057850)

Fietser gewond bij aanrijding auto

Hengelo

Een 55-jarige vrouw uit Hengelo raakte op 7 mei rond 11.35 uur gewond bij een aanrijding met een auto op de Hasselerbaan.

Op 7 mei, rond 11.35 uur, fietste een 55-jarige vrouw uit Hengelo over het fietspad van de Hasselerbaan. Zij fietste in de richting van de kruising Klaas de Rookstraat-Paul Pellastraat. Op deze kruising kreeg zij geen voorrang van een 79-jarige automobilist uit Hengelo, die vanaf de Klaas de Rookstraat de Hasselerbaan overstak in de richting van de Paul Pellastraat. De vrouw kwam ten val en werd door een ambulance met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. (08-057591)

Agressieve winkeldief aangehouden

Enschede

Een 35-jarige man en een 36-jarige vrouw uit Hengelo werden op 7 mei rond 14.40 uur aangehouden voor winkeldiefstal met gaptassen.

Op 7 mei, rond 14.40 uur zag een beveiligingsmedewerker van een winkel aan de Klanderij een man en een vrouw in de winkel. Zij hadden grote tassen bij zich en gedroegen zich verdacht. Toen zij de winkel verlieten wilde de beveiligingsmedewerker de tassen controleren. De man weigerde dit en werd agressief. Door de gewaarschuwde politie werd de man aangehouden. Hij gedroeg zich direct zeer agressief tegenover de agenten en werd geboeid. De vrouw maakte van dit moment gebruik om er vandoor te gaan. Zij werd later in de buurt aangehouden door ter assistentie geroepen agenten. De man, een 35-jarige Hengeloër en de vrouw, een 36-jarige inwoonster van Hengelo, hadden drie geprepareerde, zogenaamde gaptassen bij zich. In de tassen zaten een dertigtal nieuwe, gestolen kledingstukken. Beide verdachten zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (08-057723)

Dronken bromfietser ingesloten

Almelo

Een 22-jarige inwoner van Almelo werd op 7 mei betrapt op rijden onder invloed van alcohol. Hij was agressief en weigerde alle medewerking aan het alcoholonderzoek.

Op 7 mei, rond 20.20 uur, controleerde de politie op de Boompjes een 22-jarige bromfietser uit Almelo. Hij bleek licht gewond te zijn en zijn brommer was beschadigd. Uit onderzoek bleek dat de bromfietser even daarvoor was gevallen, oorzaak drank. Hij werd aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd agressief en werd daarom door de agenten geboeid. Hij weigerde vervolgens alle medewerking aan het ademonderzoek en werd ter ontnuchtering ingesloten op het politiebureau. Hij krijgt proces-verbaal voor rijden onder invloed en weigeren ademanalyse. (08-057871)


---- --