Politie Groningen

Donderdag 8 mei 2008

Provincie Groningen, 08-05-2008

Groningen: man pleegt vernielingen uit frustratie

De politie heeft woensdagnacht op het H.A. Kooijkerplein een 20-jarige man uit Groningen aangehouden na het plegen van enkele vernielingen. De Stadjer had op de Petrus Campersingel het achterwiel van een damesfiets verbogen. Daarna had de verdachte twee antennes van autos omgebogen. Na het plegen van de vernielingen kon de politie op aanwijzing van een alerte getuige de 20-jarige op heterdaad in de kraag vatten. De verdachte bekende op het politiebureau de vernielingen te hebben gepleegd. Volgens eigen zeggen had hij de vernielingen in aangeschoten toestand gepleegd. Ook frustratie over de vernieling van zijn eigen auto gaf de man als reden op. De Stadjer mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie heeft de benadeelden van de vernielingen verwezen voor het doen van aangifte. De politie maakt proces-verbaal. De officier van justitie zal op termijn beslissen wat met deze zaak gaat gebeuren.

Haren: vrouw valt van fiets

Een 79-jarige vrouw uit Haren is woensdagmiddag op de Rijksstraatweg gewond geraakt bij een ongeval. De vrouw kwam door onbekende reden ten val. Zij werd met heupletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: fototoesteldief aangehouden

De politie heeft woensdagnacht in de Muurstraat een 43-jarige man uit Groningen aangehouden voor diefstal. Getuigen zagen dat de Stadjer tijdens een onbewaakt ogenblik in een horecagelegenheid in de Turftorenstraat een fototoestel wegnam uit een tas. De verdachte verliet de kroeg en stapte in de Muurstraat in een taxi. De verdachte werd even later aangehouden. Bij de taxi werd later het fototoestel teruggevonden en in beslag genomen. De 43-jarige werd ingesloten in het cellencomplex in Groningen. Hij zal vandaag nader worden gehoord. De eigenaresse van het fototoestel, een 20-jarige vrouw uit Haren, is verwezen voor het doen van aangifte. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: verkeerscontroles

De politie heeft woensdag op diverse locaties in de stad verkeerscontroles gehouden.

Nieuwe Sint Jansstraat: roodlichtcontrole, negeren rood licht (17x)

Zonnelaan: roodlicht- en gordelcontrole, geen gordel (2x), niet handsfree bellen (1x), 480 voertuigen gecontroleerd

Zuiderpark: gordelcontrole, geen gordel (10x), negeren rood licht (2x), niet handsfree bellen (1x), 1200 voertuigen gecontroleerd

Delfzijl: snorfietser krijgt drie bekeuringen

Een 21-jarige snorfietser uit Delfzijl heeft woensdagmiddag drie bekeuringen gekregen. De man reed over de Hogelandsterweg in zijn woonplaats. Hij werd gecontroleerd omdat de snorfiets geen kentekenplaatje had. Toen bleek hij niet in het bezit te zijn van een bromfietsrijbewijs of certificaat. Ook was de snorfiets niet verzekerd. De man kon met drie bekeuringen op zak, zijn weg lopend vervolgen. De snorfiets is meegegaan naar het politiebureau. De man kan zijn snorfiets terug krijgen als hij kan aantonen dat deze verzekerd is.

Lauwerzijl: rijbewijs motorrijder ingevorderd

Een 56-jarige motorrijder uit de gemeente Ten Boer moest woensdagavond zijn rijbewijs inleveren. De man was op de Stadsweg in Lauwerzijl geklokt met een snelheid van 133 km/uur, terwijl 80 km/uur de maximum toegestane snelheid is. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. Controle wees uit dat de man nog in zijn proeftijd zat. Nog geen jaar geleden werd zijn rijbewijs ook ingevorderd na een snelheidsovertreding. Bovendien had hij zijn kentekenplaat omgebogen. Hiervoor heeft hij een bekeuring van 90 euro gekregen. Aangezien de man zijn rijbewijs niet bij zich had, is de motor meegenomen naar het bureau. De politie maakt proces-verbaal op. De officier van jusitie bepaalt hoe lang de man zijn rijbewijs kwijt is.

Marum: rijbewijs ingevorderd tijdens snelheidscontrole

De politie heeft woensdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 29-jarige automobilist uit Denemarken. De man reed met een snelheid van 197 km/uur over de A7 bij Marum. De maximum toegestane snelheid is hier 120 km/uur. Naast deze overtreding zijn nog 17 andere snelheidsovertredingen geconstateerd.

Oude Pekela: ambulance betrokken bij aanrijding

Een ambulance is woensdagmiddag op de Burgemeester Snaterlaan in Oude Pekela betrokken geraakt bij een aanrijding. De ambulance reed met zwaailicht achter een 45-jarige automobilist uit Oude Pekela. De ambulance wilde de automobilist aan de linkerzijde passeren. Juist op dat moment sloeg de automobilist naar links af. De auto werd door de ambulance in de flank geraakt. De bestuurders en inzittenden kwamen met de schrik vrij. De politie maakt een registratie van de aanrijding.

Oude Pekela: crossmotor in Emergobos

De politie heeft woensdagavond de bestuurder van een crossmotor bekeurd. Na een melding van overlast, troffen agenten een 19-jarige man uit Winschoten op een crossmotor aan in het Emergobos in Oude Pekela. De man bleek bij controle niet over een geldig motorrijbewijs te beschikken. Hij heeft daarvoor een bekeuring gekregen. Ook voor het rijden in het Emergobos heeft hij een bekeuring ontvangen.

Ter Apel: hardleerse automobilist bekeurd

Een 35-jarige automobilist uit Ter Apel is woensdagavond door de politie bekeurd. De man werd gecontroleerd op de Stationsstraat in zijn woonplaats, omdat hij zonder gordel reed. In eerste instantie probeerde hij aan de politie te ontkomen, maar uiteindelijk stopte hij toch. De auto bleek niet gekeurd te zijn. Bovendien zat er te weinig profiel op de banden. Ook kon de bestuurder geen rijbewijs tonen. Navraag wees uit dat de rechter hem de rijbevoegdheid had ontzegd. De politie maakt proces-verbaal op.

Hoogezand: politie onderzoekt autobrand

De politie stelt een onderzoek in naar een autobrand aan de Hommeshof in Hoogezand. In de nacht van woensdag op donderdag ontdekte een voorbijganger dat een auto in vuur en vlam stond. Daarna vatten ook de carport en de schuur brand. De bewoners konden op tijd gewekt worden en de woning verlaten. De politie onderzoekt de oorzaak van de brand en stelt een buurtonderzoek in.

Veendam: politie neemt honden in beslag

De politie heeft woensdagochtend twee honden in beslag genomen aan het Beneden Oosterdiep in Veendam. Eén van de honden was blijkbaar losgebroken en de weg opgerend. Een automobilist kon de hond niet meer ontwijken en raakte het dier. De hond had hierdoor geen zichtbaar letsel opgelopen, maar was wel agressief. De dierenambulance heeft het dier gevangen. Bij de woning waar het dier thuis hoorde, was niemand aanwezig. Wel werd een tweede hond in een zeer klein hok aangetroffen. Toen het dier werd bevrijd, viel hij een agent aan. De agent werd gebeten door het beest. Ook dit dier is door medewerkers van de dierenambulance gevangen en meegenomen. Beide dieren zijn in beslag genomen. Onderzoek moet uitwijzen of de dieren gevaarlijk verklaard moeten worden. De politie maakt proces-verbaal op tegen de 58-jarige eigenaar.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft woensdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Zuidbroek, Rijksweg N33: aantal geregistreerde voertuigen: 1790, aantal overtredingen: 17, hoogst gemeten snelheid: 129 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Appingedam, Rijksweg N33: aantal geregistreerde voertuigen: 960, aantal overtredingen: 21, hoogst gemeten snelheid: 132 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Groningen, Noordzeeweg: aantal gecontroleerde voertuigen: 820, aantal overtredingen: 8, hoogst gemeten snelheid: onbekend, snelheidslimiet: 100 km/uur.