Gemeente Groningen

woensdag 7 mei 2008:
Zustersteden ontmoeten elkaar in Oldenburg

Tijdens het eerste internationale Freundschaftstreffen in Oldenburg (Dld) van 8 tot en met 11 mei treffen inwoners en bestuurders van Groningen, Cholet (F), Kingston upon Thames (GB), Mateh-Asher (Isr), Rügen (D) en Taastrup (DK) elkaar. Oldenburg heeft haar zustersteden uitgenodigd voor ontmoetingen op sociaal, cultureel en educatief gebied.

Vanuit Groningen gaan burgemeester Wallage en wethouder Dijkstra naar Oldenburg. Wethouder Dijkstra houdt op de Dag van Europa, 9 mei, een toespraak over de Groningse millenniumdoelstellingen. Verder doen zes jongeren van theaterwerkplaats De Prins van Groningen mee aan een theateruitwisseling en gaan vier leerlingen van het Gomarus College debatteren in een Jeugdforum over de Europese identiteit.

Multicultureel Vrouwencentrum Jasmijn presenteert de Groningse ketenaanpak op het gebied van taal, participatie en betaald werk voor allochtone vrouwen. Ongeveer veertig vrouwen van onder andere Jasmijn, de Matriamarkt, Plaza Migranta en Sultanes wisselen op een informatiemarkt ervaringen uit over taalcursussen, gezondheid en interculturele vrouwengroepen.