Gemeente Coevorden

Nieuw op de site

Gemeente stimuleert sport in 2008

In de gemeente Coevorden zijn diverse sportverenigingen actief om inwoners van de gemeente aan het sporten te krijgen. Ook worden er al een aantal jaren diverse activiteiten georganiseerd die een belangrijke bijdrage leveren aan sportstimulering, zoals de Grachtenloop.

Toch zijn er nog steeds te veel mensen die niet of nauwelijks sporten en daardoor kans lopen op gezondheidsproblemen of deze al ondervinden. Om deze reden heeft de raad voor vier jaar EUR 50.000,- uitgetrokken om een extra impuls te geven aan sportstimulering.

Fittest

Vóór de zomervakantie zal een fittest worden georganiseerd voor 55 plussers. Doel van deze activiteit is om 55 plussers de mogelijkheid te bieden hun fitheid te testen en in aansluiting daarop te stimuleren om meer te gaan bewegen. Hardloper en sportambassadeur van de gemeente Coevorden Gerrit Voortman zal deze dag begeleiden.

Sportdag mindervaliden

Na de zomervakantie zal een sportdag voor mindervaliden worden georganiseerd. De sportambassadeur Gerrit Voortman en de sportverenigingen die een aanbod hebben voor deze doelgroep zullen een belangrijke bijdrage leveren aan deze dag. Doelstelling is niet alleen om mindervaliden een leuke sportieve dag te bezorgen, maar ook om ze in contact te brengen met sportverenigingen.

Loopclinics jeugd

Na de zomervakantie zullen loopclinics worden georganiseerd voor de jeugd van alle basisscholen in de gemeente. Door middel van loopclinics zal een extra dimensie worden geboden aan de loopactiviteiten die in de gemeente Coevorden worden gehouden, waaronder de Aalderloop en de Albert Eisingloop. De Hogeschool Drenthe organiseert daarnaast loopclinics voorafgaand aan de Grachtenloop (vóór de zomervakantie). Hardloper en sportambassadeur Gerrit Voortman zal deze clinics verzorgen.

Drenthe Beweegt!

De provincie Drenthe heeft een campagne opgestart `Drenthe beweegt!'. Deze campagne wordt door de provincie uitgevoerd in samenwerking met Sport Drenthe, gemeenten en Drentse sportverenigingen.Naast de provinciale campagne `Drenthe beweegt!' heeft het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) de campagne '30 minuten bewegen' opgestart. Ook met deze campagne zal zoveel mogelijk aansluiting worden gezocht.

Meer over deze campagne vindt u op www.drenthebeweegt.nl.