LIOF


Amerikaans bedrijf naar Limburg

Het Amerikaanse bedrijf Performance Systematix Inc (PSI) opent nog dit jaar een vestiging in Limburg. In de afgelopen twaalf maanden is door LIOF hieraan intensief gewerkt. PSI gaat voor de Europese markt membraantoepassingen en beluchtingfilters produceren en distribueren voor onder meer de medische en verpakkingsindustrie en voor laboratoriumtoepassingen. PSI investeert één à anderhalf miljoen euro in het project en verwacht binnen drie jaar werk te bieden aan 25 à 30 mensen.

PSI is in 1984 opgericht en het hoofdkantoor is gevestigd in Grand Rapids, Michigan. Het bedrijf heeft een eigen technologie ontwikkeld waarmee membranen en filters in kunststof producten worden aangebracht. De vliesdunne producten worden bijvoorbeeld gebruikt in flesdoppen om drukverschillen op te heffen, in celkweekapparatuur om zuurstof aan te voeren en in medische apparatuur.

PSI verwacht een sterke toename van de internationale handel en transport van vloeistoffen. Daarnaast wordt wereldwijd een sterke groei voorzien van de medische en laboratoriummarkt. Reden om ook de Europese markt op te gaan waarbij het oog is gevallen op Limburg.

"PSI is actief in nichemarkten van de life sciences en nieuwe materialen, twee speerpunten in onze regionale economie. Een dergelijk specialistisch bedrijf past perfect bij Limburg!" aldus 'Jérôme Verhagen, algemeen directeur LIOF bij gelegenheid van een ontmoeting met Karlis Mateus, vertegenwoordiger van het Amerikaanse management.

Het bedrijf is momenteel het finale stadium van onderhandeling over een te betrekken pand in Midden-Limburg. Een definitieve keuze wordt nog deze maand verwacht. Er is voor Limburg gekozen vanwege de centrale ligging ten opzichte van de Europese afzetmarkt, goede bereikbaarheid en gunstige investeringsvoorwaarden. In het derde kwartaal van 2008 moet de productie van start gaan. Behalve de fabricageplaats van de membraan- en filterproducten fungeert de vestiging ook als distributie- en servicecentrum voor Europa.


-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Maastricht, 6 mei 2008

Meer informatie:

NV Industriebank LIOF
Frans Ridderbeekx
public relations manager
T: 043-3280280

Meer informatie over PSI: www.psix.com
Persberichten 2008
May 6, 2008 Amerikaans bedrijf naar Limburg Het Amerikaanse bedrijf Performance Systematix Inc (PSI) opent nog dit jaar een vestiging in Limburg. In de afgelopen twaalf maanden is door LIOF hieraan intensief gewerkt. PSI gaat voor de Europese markt membraa... April 25, 2008 Uitstekend jaar voor LIOF NV Industriebank LIOF, de Limburgse regionale ontwikkelingsmaatschappij, heeft een uitstekend financieel jaar 2007 achter de rug. LIOF boekte een nettowinst van ruim 8,3 mln euro.
April 2, 2008 Eerste Innovatiecheques MKB-innovatieprogramma uitgereikt Drie Limburgse MKB-bedrijven hebben een innovatiecheque ontvangen van de Provincie Limburg. De cheque is een bijdrage van 35% aan de financiering van een innovatieproject. Het gaat om projecten van Kusters Engin...
March 27, 2008 Nieuw biotechnologiebedrijf Isobionics van start Isobionics is een nieuw bedrijf dat geur- en smaakstoffen gaat ontwikkelen en produceren. Het bedrijf gebruikt daartoe technologische kennis van DSM die ook door DSM zelf in de voedingsindustrie wordt toegepast....
January 25, 2008 Hightech Mechatronica 2008 Op donderdag 6 maart organiseert Techwatch in het Evoluon in Eindhoven de tweede editie van Hightech Mechatronica, de Beneluxbrede beurs en conferentie voor research, ontwikkeling en implementatie van mechatronic... Persberichten 2007
January 26, 2007 Scheuten en LIOF samen in micro precisie technologie Scheuten Solar en NV Industriebank LIOF hebben samen de activiteiten overgenomen van het Sittardse bedrijf Micro Precision Technologies BV (MPT). Dit bedrijf is voortgekomen uit de voormalige Philips-vestiging in...
January 31, 2007 LIOF verkoopt belang in Solland Solar Energy NV Industriebank LIOF verkoopt zijn belang van 12,77% in Solland Solar Energy BV aan Delta/Sunergy. LIOF is een van de "founding fathers" van Solland. Solland was de grootste startende Nederlandse onderneming... February 14, 2007 LIOF neemt belang in Holbox Sinds kort heeft NV Industriebank LIOF een belang in Holbox BV in Echt. Holbox is een innovatieve producent van winkel- en productdisplays van ontwerp tot en met print en afwerking.
March 6, 2007 Hennes & Mauritz contact center in Maastricht De Zweedse modegigant Hennes & Mauritz opende begin maart een klanten contact center in Maastricht. Vragen over de H&M collectie worden via `Maastricht' afgehandeld.
March 6, 2007 750 nieuwe arbeidsplaatsen in Limburg NV Industriebank LIOF was in 2006 betrokken bij de werving en het behoud van investeringen voor Limburg ter grootte van ca. EUR 60 miljoen met naar verwachting ca. 750 nieuwe arbeidsplaatsen.
March 21, 2007 Nieuwe kansen voor technostarters in Limburg Vandaag ging Techstart van start, het nieuwe project van het Limburgse samenwerkingverband Stichting Hoogstarters Limburg. Via het project Techstart willen de initiatiefnemers innovatieve starters in Limburg meer...
April 17, 2007 I-zone levert `concrete' innovatie voor conservatieve branche Een achthoekige betontegel met ingebouwd LED-licht. April 18, 2007 PayDutch in top Nederlandse MKB Innovatie Top 100 De LIOF-participatie PayDutch uit Heerlen is op de negende plaats geëindigd van de Nederlandse MKB Innovatie Top 100 die jaarlijks door Syntens en het blad Bizz wordt georganiseerd.
April 25, 2007 Euregio Maas-Rijn reikt Investment Awards uit Solland Solar Energy Nederlandse winnaar
May 10, 2007 Limburgs idee doorgedrongen tot Europese finale Innovatievoucher genomineerd voor Innovative Regions in Europe-Award May 14, 2007 Heerlen krijgt best beveiligde bedrijventerreinen van Nederland De cameradichtheid in Nederland is nergens zo hoog als op de zeven bovenregionale bedrijventerreinen in Heerlen. May 25, 2007 LIOF boekt goede resultaten en investeert record aan durfkapitaal In 2006 heeft NV Industriebank LIOF over de gehele linie de met de aandeelhouders ministerie van Economische Zaken en provincie Limburg afgesproken doelstellingen, bereikt.
June 18, 2007 Congres Bedrijventerreinen Op 11 oktober 2007 organiseert LIOF in samenwerking met het Tijdschrift Bedrijventerrein, Oost NV en NV BOM het Bedrijventerreincongres 2007. June 28, 2007 LIOF verkoopt belang in Thermae 2000 De Limburgse regionale ontwikkelingsmaatschappij NV Industriebank LIOF heeft zijn belang van 15% in Thermae 2000 aan European Hotel Management (EHM) verkocht.
August 31, 2007 Succesvolle medische innovatie dankzij regionale samenwerking Het BioMetrisch Centrum Gulpen, Maastricht Instruments en AIM te Brunssum hebben innovaties in medische metingen en behandelingen weten te koppelen aan innovaties in meettechnieken en apparatuur.
September 19, 2007 LRM en LIOF investeren in MUbio Products BV De Belgisch Limburgse investeringsmaatschappij LRM en LIOF investeren samen 940.000 euro in MUbio Products bv, een spin-off van de Universiteit Maastricht.
September 20, 2007 Eerste siliciumfabriek Nederland in Sittard-Geleen Nederland krijgt eind 2009 met The Silicon Mine (TSM) zijn eerste siliciumfabriek. Op het industriecomplex Chemelot (Sittard-Geleen) zal in twee productiestappen silicium worden geproduceerd dat geschikt is voor ...
September 20, 2007 LIOF neemt belang in Wilwy BV Managementbuy-in bij hoogwaardige plaatspecialist Wilwy BV is een metaalverwerkend bedrijf in Sittard met als specialisatie het bewerken van hoogwaardig plaatswerk.
September 25, 2007 LIOF neemt belang in Protomation BV Protomation BV in Sittard ontwikkelt software voor de procesindustrie, de olie- gas- (petro-)chemische industrie alsook voor de food industrie en een aantal specialties.
October 19, 2007 Rijk geeft 2,5 miljoen euro voor opknapbeurt Beatrixhaven Het Ministerie van Economische Zaken heeft de gemeente Maastricht in het kader van Toppersubsidie een bedrag van 2,5 mln euro toegekend voor revitalisering van de Beatrixhaven. October 23, 2007 PayDutch wint Broos van Erp prijs Tijdens het Nationaal ICT Event van 23 oktober jl. zijn de twee belangrijkste e-business en ICT-gerelateerde awards in Nederland uitgereikt, namelijk de Broos van Erp prijs en de Innovator Award 2007. LIOF-partic...
October 31, 2007 ECN sticht Solar Academy Het Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) wil met een aantal partners de Solar Academy in Heerlen oprichten. Deze academie richt zich op de opleiding en training van professionals in de zonnecelindustrie. ECN ... Email deze pagina door Print

* Maastricht

+ Route beschrijving

+ Adresgegevens

* Venlo

+ Routebeschrijving

+ Adresgegevens

* Website

+ Links

+ Site Map

Stuur deze pagina door naar: verbergen

________________________________________

________________________________________

________________________________________

________________________________________

________________________________________
Uw naam: ____________________
Uw emailadres: ____________________
Ontvanger naam: ____________________
Ontvanger emailadres: ____________________

Stuur een bericht naar verbergen

________________________________________

________________________________________

________________________________________

________________________________________

________________________________________
Uw naam: ____________________
Uw emailadres: ____________________
versturen