Telegraaf Media Nederland sluit partnership Verwant.nl

08/05/2008 11:17

Telegraaf Media Nederland

Uitbreiding online social netwerk
TELEGRAAF MEDIA NEDERLAND SLUIT PARTNERSHIP VERWANT.NL

Telegraaf Media Nederland sluit een partnership met Verwant.nl, de Nederlandse variant van Europa's grootste online social netwerk website voor families. Na Duitsland, Oostenrijk, Polen, Frankrijk, Brazilië, Spanje, Italië, Zwitserland en Engeland lanceerde het Duitse bedrijf vorige week de Nederlandse variant van hun succesvolle internationale netwerksites.

Verwant.nl is een nieuwe website waar bezoekers hun eigen stamboom kunnen plaatsen en familieleden kunnen zoeken. Bezoekers kunnen gratis een profiel aanmaken en op zoek gaan naar familieleden over de hele wereld, contact leggen, foto's uitwisselen en binnenkort ook video's delen. Door de eenvoudige interface is de site zeer gebruiksvriendelijk en door iedereen te gebruiken. Het internationale Verwandt is momenteel het snelst groeiende sociale netwerk voor families in de wereld. Inmiddels heeft het netwerk al meer dan 30 miljoen profielen.

Telegraaf Media Nederland zal het internationale Verwandt actief ondersteuning bieden om Verwant.nl te laten uitgroeien tot het grootste sociale netwerk voor families in Nederland. Hiervoor worden de exploitatie van de website, het vormen van partnerships en een aantal e-commerce activiteiten ondergebracht bij de digitale tak van het Nederlandse mediaconcern. Zo zal het grote internet bereik van Telegraaf Media Nederland worden ingezet om de site te promoten. Daarnaast worden er crossmediale concepten ontwikkeld, waaronder een eigen TV programma.

Sven Schmidt, een van de oprichters van het sociale netwerk: "De sterke merken binnen Telegraaf Media Nederland en het grote bereik in zowel print als internet was voor ons de reden om in zee te gaan met deze onderneming in de vorm van een partnership. Het familiethema past goed binnen het DNA van dit concern."

"Wij willen onze positie op het gebied van digitale communities verder versterken naast onze bestaande platformen als Habbo, Sugababes en WUZ.nl" aldus Maurits van Rijckevorsel, manager crossmedia bij Telegraaf Media Nederland. "Wij denken dat een samenwerking met Verwant.nl kansrijk is vanwege het bewezen succes in het buitenland. Families zijn al de meest natuurlijke communities en Verwant.nl biedt digitale tools om de familierelaties te helpen versterken. Miljoenen families hebben sinds de start van het Verwandt-platform al hun stamboom aangemaakt en onderhouden via de site contact met elkaar."

Over Online Social Networking GmbH (OSN)
Verwant.nl is onderdeel van OSN GmbH, eigenaar van het wereldwijd snelst groeiende familie netwerk, wat momenteel beschikbaar is in negen verschillende talen. Het bedrijf is gevestigd in Hamburg, Duitsland en het netwerk helpt momenteel meer dan 3 miljoen families met 30 miljoen profielen contact te onderhouden. Consumer Internet serial entrepreneurs Daniel Grözinger (35) and Sven Schmidt (33) zijn de oprichters van Verwandt.de. OSN heeft een miljoenen investering gekregen van SAP oprichter Hasso Plattner met zijn venture capital fonds en is mede gefinancierd door het leidende Duitse investeringsfonds Neuhaus Partners.

Over Telegraaf Media Nederland
Telegraaf Media Nederland is onderdeel van TMG (Telegraaf Media Groep) en omvat de Nederlandse activiteiten van TMG: Uitgeversmaatschappij De Telegraaf, HDC Media, Holland Combinatie, Basismedia, Telegraaf Tijdschriften Groep, Pilarczyk Media Groep, Telegraaf Productiehuis en Librium TV. In totaal exploiteert Telegraaf Media Nederland meer dan honderd printtitels, even zoveel websites, diverse 'out of home TV'netwerken en een aantal videoproductiehuizen. Dat maakt Telegraaf Media Nederland het eerste complete mediahuis van Nederland, met verschillende mediamerken en - platformen, die onmisbaar zijn voor consument en adverteerder.





http://www.verwant.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie (