Politie Haaglanden

Persberichten 8 mei

Haaglanden, 08-05-2008

Vrouw schiet agente te hulp
Den Haag Een Haagse vrouw schoot woensdagmiddag 7 mei zonder dat zij het wist een agente in burger te hulp die achter een fietsendief aan zat. De agente surveilleerde in het kader van een fietsendiefstalproject in burger in de Haagse binnenstad toen zij op de Grote Marktstraat een fietsendief op heterdaad betrapte. De agente liet de fietsendief weten dat zij van de politie was, waarop hij er vandoor ging. Zij zette direct te voet de achtervolging in, maar raakte de man kwijt. De behulpzame burger zag de agente rennen en dacht dat zij zojuist door de man was belaagd. De vrouw aanzelde geen moment, sprong op haar snorfiets en bood het slachtoffer aan om achterop mee te rijden op zoek naar de ontkomen verdachte. De verdachte, een 38-jarige Hagenaar, kon in de Boekhorststraat worden aangehouden door toegesnelde agenten in uniform. De behulpzame Haagse werd voor haar optreden bedankt met een bos bloemen namens Politiebureau Jan Hendrikstraat. Zij vertelde dat zij de portofoon van de agente niet had gezien en dat zij de kreet Stop, politie had verstaan als Stop, viezerik. Tegen de fietsendief is proces-verbaal opgemaakt.

Overval op avondwinkel
Den Haag Drie jongens hebben woensdag 7 mei omstreeks 17.30 uur een poging gedaan om geld te roven uit de kassa van een avondwinkel aan de Valkenboslaan. De jongens (in de leeftijd van 16 tot 20 jaar) wilden afrekenen toen een van hen ineens achter de balie en naast de kassa stond en geld eiste uit de kassa. De vermoedelijke dader deed vervolgens een greep in de kassa, die de 19-jarige medewerker wist te verijdelen. Hierop vertrokken de drie jongens. De politie is op zoek naar getuigen en verzoekt mensen die iets hebben gezien contact op te nemen via 0900-8844. Anoniem bellen kan natuurlijk ook, via Meld Misdaad Anoniem op 0800 7000.

Voertuig kwijt voor rijden zonder rijbewijs
Den Haag Een 30-jarige Hagenaar die woensdagmiddag 7 mei voor de vijfde keer betrapt werd op rijden zonder rijbewijs heeft zijn auto moeten inleveren. Tijdens een verkeerscontrole in de Lekstraat controleerden agenten de Hagenaar waarbij bleek dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Omdat het de vijfde keer was dat de man voor ditzelfde feit werd aangehouden, besliste de officier van justitie dat de auto van de man in beslag moest worden genomen. Tegen de Hagenaar werd proces-verbaal opgemaakt.

Snorfietser rijdt tegen auto
Den Haag - De bestuurder van een auto die een parkeervak in wilde rijden, zag 7 mei om 13.20 uur op de Veenendaalkade een snorfietser over het hoofd. Het 18-jarige meisje dat de snorfiets bestuurde knalde achter op de auto en raakte daarbij aan haar hand en aan haar nek gewond. Ze is naar het ziekenhuis gebracht.

Zonder helm
Den Haag De politie heeft woensdag 7 mei na een korte achtervolging drie jongens aangehouden. Surveillerende agenten zagen omstreeks half vier s middags een brommer rijden over de Waldeck Pyrmontkade. De bijrijder van de brommer droeg geen helm, waarop de agenten de brommer aan de kant wilden zetten om de jongen te bekeuren. Daarop ging de bestuurder er vandoor richting de ZHB-hoven. Daar kreeg een agent de bijrijder te pakken, waarna hij werd belaagd door jongeren uit de buurt. Een collega van de agent wist een van deze jongens aan te houden. Later is nog een derde verdachte aangehouden, die belemmerde dat een politieagent de achtervolging met een fiets van een voorbijganger kon inzetten. De aangehouden jongens zijn 16, 17 en 18 jaar oud. De 17-jarige is na verhoor vrijgelaten, de andere twee jongens zitten nog vast.

Onwel in het verkeer
Den Haag Een 85-jarige man werd 7 mei om 9.30 uur onwel toen hij op de Erasmusweg reed. Hij botste tegen een geparkeerde auto. De man heeft vermoedelijk een lichte hartaanval gehad en is naar het ziekenhuis vervoerd.

Radarcontrole
Den Haag Een radarcontrole op de Loevesteinlaan leverde 7 mei om tussen 7.00 en 11.00 uur 31 betrapte hardrijders op. In totaal werd van 549 autos de snelheid gemeten, slechts 5 procent van hen reed dus te hard. De hoogst gemeten snelheid was 80 km/u, waar 50km/u is toegestaan.

Kluisje gestolen na wisseltruc
Den Haag Een onbekende man liep op 7 mei om 19.00 uur een eetcafé aan de Waldorpstraat binnen om geld te wisselen. Daarop maakte de 19-jarige medewerker aanstalten om geld uit een kluisje te pakken. De man greep daarop het kluisje en ging ermee vandoor. Hij rende weg door de fietstunnel van station Hollands Spoor. De man was 30 tot 40 jaar oud, had een lichtgetinte huidskleur, was 1.70 tot 1.80 lang en had zwart krullend haar. Heeft u rond het genoemde tijdstip iets gezien of informatie die de politie kan helpen bij het oplossen van deze beroving? Bel dan met 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.

Omstanders houden jongen aan na diefstal
Den Haag Twee Hagenaar hebben op woensdag 7 mei omstreeks 16.15 uur in de Burgemeester van der Werffstraat een 14-jarige Haagse jongen aangehouden, omdat hij even daarvoor een tas had gestolen. Het slachtoffer een 81-jarige Haagse vrouw liep in de Douzastraat en had haar handtas in het mandje van haar rollator gelegd. Nadat de jongen de tas had gestolen, riep zij hard om hulp, waarop de twee mannen de jongen konden aanhouden. Hij is overgedragen aan de politie. De tas is teruggegeven aan de vrouw.
De politie adviseert een tas nooit in het mandje van de rollator te leggen of deze vast te binden aan de rollator. Draag een tas bij voorkeur onder de jas of neem alleen een portemonnee en huissleutel mee en stop deze in een binnenzak.

Getuigenoproep straatroof
Den Haag Een 18-jarige vrouw is woensdag 7 mei omstreeks 20.10 uur van haar tas beroofd in de Jurriaan Kokstraat ter hoogte van de aldaar gelegen skatebaan. Plotseling kreeg zij een harde duw in haar rug en voelde zij dat haar schoudertas van haar schouder werd getrokken. De vrouw hield de tas nog enige tijd vast, maar moest uiteindelijk loslaten, waarop de onbekende man er rennend vandoor ging. De vrouw rende er nog achteraan, maar is de man in de Van der Werffstraat kwijt geraakt. Onderweg heeft de man de tas op de grond laten vallen. De vrouw pakte de tas op waarna bleek dat haar portemonnee was gestolen. De politie verzoekt mensen die getuige zijn geweest van deze straatroof contact op te nemen via 0900 8844.

Rijbewijs ingenomen na alcohol gebruik
Den Haag Op donderdag 8 mei omstreeks 03.30 uur zagen surveillerende agenten dat een 42-jarige automobiliste uit Wassenaar letterlijk de hele rijbaan van het Korte Voorhout nodig had. Nadat zij de vrouw een stopteken hadden gegeven, stopte zij uiteindelijk op de Benoordenhoutseweg. Op straat was de vrouw niet in staat om een ademanalyse test af te leggen, waarop zij werd overgebracht naar het politiebureau. Daar blies zij 955 ug/l. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt en haar rijbewijs werd ingevorderd.

Met gestolen fietsen op strooptocht
Den Haag Agenten in burger zagen woensdagmiddag 7 mei twee Hagenaars in de Grote Marktstraat lopen die bijzonder veel aandacht hadden voor de fietsen die daar geparkeerd stonden. Vrijwel iedere fiets werd uitvoerig bekeken door het tweetal. Toen zij uiteindelijk naar hun twee eigen fietsen gingen, viel het de agenten op dat één van de fietsen met een sleutel werd geopend, maar dat de tweede fiets met moeite geopend kon worden. De agenten controleerden hierop het twee en hun fietsen. Het bleek dat de fietsen als gestolen stonden gesignaleerd. Hierop werden de jongens, Hagenaars van 12 en 16 jaar, aangehouden. De ouders van de jongens werden in kennis gesteld. Tegen de jongens zal proces-verbaal opgemaakt worden.

Hennepkwekerij ontdekt
Den Haag Wateroverlast leidde 7 mei rond 17.00 uur tot de ontdekking van een hennepkwekerij in de Johan Gramstraat. Er werden ongeveer 200 planten aangetroffen en er bleek te zijn gerommeld met de energiemeter. De kwekerij werd vernietigd.

Man aangehouden voor mishandeling
Den Haag Op woensdag 7 mei omstreeks 17.00 uur werden agenten op straat aangesproken door een 17-jarige jongen die vertelde dat in het ouderlijke huis aan de Fahrenheitstraat zijn vader (47-jarige Hagenaar) zijn moeder zou hebben aangevallen. De man zou zijn vrouw ook hebben bedreigd met een vuurwapen. Er waren problemen in de relationele sfeer. De man is door de politie in de woning aangehouden, waar ook het vuurwapen werd aangetroffen.

Gestolen fiets terecht
Voorburg Een surveillerende agent viel het woensdag 7 mei om 17.00 uur op dat een fiets van een fietser die op de Prinses Mariannelaan reed, geen slot had. Na controle bleek de fiets op zes mei in Den Haag gestolen te zijn. Daarop hield de agent de 29-jarige fietser uit Den Haag aan. Hij kreeg een proces-verbaal.

Jeugd houdt barbeque in de struiken
Leidschendam De politie waarschuwde woensdag 7 mei om 21.30 uur een groepje van vier jongens (13 en 14) die aan het barbequen waren in de struiken van het speeltuintje aan de Gravin Juliana van Stolberglaan. De jongens hadden een barbeque aangestoken en hadden daar fishsticks en frikandellen op liggen. Vanwege het brandgevaar moesten de jongens de barbecue echter vroegtijdig afbreken.

Man en vrouw gewond bij aanrijding
Wassenaar Een 27-jarige automobiliste uit Den Haag reed woendag 7 mei om 09.15 uur over de N44 in de richting van Den Haag en nam de afrit naar de N11, waarbij ze waarschijnlijk het tweede rode verleerslicht negeerde. Een tegemoetkomende 68-jarige automobilist uit Voorburg nam ook de afrit naar de N11, waardoor de Haagse tegen de rechterzijde van de auto van Voorburger aanreed, die daardoor over de kop sloeg. De brandweer bevrijdde de man uit zijn auto en de ambulance vervoerde hem naar het ziekenhuis. De Haagse moest ook naar het ziekenhuis, zij had mogelijk nekletsel. De politie maakt proces-verbaal op van de aanrijding.

Dat is mijn fiets!
Wassenaar Een 14-jarige jongen herkende woensdag 7 mei op de Storm van s-Gravenzandeweg om 15.45 uur zijn fiets, die een week daarvoor gestolen was. Agenten hielden twee jongens (12 en 15 jaar uit Wassenaar) aan die bij de fiets stonden. De fiets werd in beslag genomen, de jongens kregen op het politiebureau een proces-verbaal en de politie onderzoekt de zaak verder.

Dubieuze collectanten
Rijswijk De politie hield woensdag 7 mei twee vrouwen (beiden 20 jaar uit Den Haag) aan voor oplichting. De vrouwen liepen langs de deuren op de Hammersjkoldlaan en vertelden te collecteren voor de stichting Arten zonder grenzen. Ze hadden een groene collectebus bij zich met daarop een sticker van de stichting, inclusief logo van CBF keurmerk voor goede doelen. Aan hun rok droegen ze legitimatiepasjes van de stichting. De namen daarop, kwamen echter niet overeen met hun legitimatie. De vrouwen verklaarden niet te weten hoe dat kon. Onder de sticker van Artsen zonder grenzen, zagen de agenten een sticker van de Mijn wens stichting. De vrouwen kregen een proces-verbaal en de recherche van Bureau Rijswijk onderzoekt de zaak.

300 automobilisten langs de radar
Rijswijk De politie controleerde woensdag 7 mei om tussen 13.00 uur en 16.30 uur op snelheid langs de Prinses Beatrixlaan. Driehonderd voertuigen passeerden de radar, vier van hen reden te hard. Eén bestuurder maakte het wel heel bont; hij reed 106 km/u, wat inhield dat hij zijn rijbewijs moest inleveren. De maximum snelheid is daar 50 kn/u.

Zonder geldig rijbewijs door rood
Kwintsheul Surveillerende agenten constateerden woensdag 7 mei om 11.50 uur dat een bestelauto op de Bovendijk door rood licht reed. De bestuurder, een 29-jarige man uit s-Gravenzande, kreeg daarvoor een boete. Hij kreeg daarbij nog een extra proces-verbaal uitgereikt, toen bij controle van zijn gegeven bleek dat hij helemaal niet had mogen rijden, omdat zijn rijbewijs ongeldig was.

32 bestuurders op de foto
Monster De politie fotografeerde woendag 7 mei tussen 21.00 en 23.00 uur 32 betuurders die op de Haagweg de maximum snelheid van 50km/u overschreden. In totaal passeerden er in dat tijdsbestek 168 autos de snelheidscontrole.

Zonder rijbewijs de weg op
Zoetermeer De politie betrapte op donderdag 8 mei om 05.30 uur een 29-jarige Hagenaar op het rijden zonder rijbewijs. De man reed in een auto over de Zuidweg toen de agenten hem controleerden. Na controle van zijn persoonsgegevens bleek dat de Hagenaar ook nog een boete had openstaan. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Ritje op brommer eindigt in cel
Zoetermeer Surveillerende agenten zagen op donderdag 8 mei om 01.00 uur twee jongens (16 en 17 jaar) zonder helm op op een brommer rijden. De agenten hielden het tweetal aan op de Promenade en gaf hen een boete voor het rijden zonder rijbewijs. De 16-jarige bestuurder van de brommer bleek ook niet in het bezit te zijn van een brommerrijbewijs en kreeg ook hier een boete voor. Omdat de bestuurder naar alcohol rook, moest hij op het politiebureau een blaastest doen. Hij blies 285 ugl, en dat is meer dan is toegestaan. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). De 17-jarige verdachte is heengezonden. Zijn 16-jarige vriend moest op het politiebureau blijven omdat hij nog een straf heeft openstaan.

Aanhouding na diefstal gsm
Zoetermeer De politie hield op woensdag 7 mei om 17.10 uur op de Justus van Effenhove een 29-jarige Hagenaar aan voor de diefstal van een mobiele telefooon. De Hagenaar zou ruzie hebben gekregen met een 19-jarige man uit Zoetermeer en zijn telefoon hebben gestolen. Hierbij zou ook een worsteling hebben plaatsgevonden. De verdachte ontkent alles. De politie onderzoekt de zaak. De verdachte is heengezonden.

Heterdaadje
Delft De politie hield op woensdag 7 mei om 19.15 uur een 19-jarige Delftenaar aan voor winkeldiefstal. De man was in een supermarkt op het Bastiaansplein betrapt toen hij met meerdere artikelen de kassa langs liep zonder te betalen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Drie winkeldieven aangehouden
Delft De politie heeft woensdag 7 mei drie winkeldieven aangehouden die rond 13.40 uur in een warenhuis op de Gasthuislaan tassen vol met artikelen hadden gestolen. Het gaat om een 22-jarige man uit Etten-Leur, een 22-jarige man uit Den Haag en een 23-jarige Rotterdammer. Winkelpersoneel waarschuwde de politie en twee van de drie verdachten konden kort daarop in de Kruisstraat worden aangehouden. De derde verdachte wist te ontkomen, maar werd om 14.15 uur op de Brabantse Turfmarkt alsnog aangehouden. Alle drie de verdachten bekenden de diefstallen. Zij worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Ook krijgen de drie mannen een winkelverbod. De gestolen spullen zijn weer terug bij de winkelier.

Fietsendieven betrapt
Delft De politie zag woensdag 7 mei om 16.00 uur via het cameratoezicht hoe twee mannen een fiets aan het stelen waren bij het station. Het tweetal, een 23-jarige man uit Delft en een 16-jarige Hagenaar, konden in de fietstunnel worden aangehouden. De politie onderzoekt de zaak. Beide verdachten zijn na verhoor heengezonden.

Politiehond Nicky vangt inbreker
Pijnacker - Dankzij de hulp van politiehond Nicky kon de politie woensdag 7 mei om 17.05 een 23-jarige inbreker uit Rijswijk aanhouden in een tuin op de Grevelingen. De man had kort daarvoor samen met een andere man ingebroken in een woning op de Koningshof. Hierbij namen zij meerdere spullen weg uit de woning. Getuigen zagen de inbrekers aan het werk en belden de politie. Eén van de getuigen zette in afwachting van de politie de fiets van de verdachte op slot. Toen de agenten ter plaatse kwamen, was het tweetal er vandoor. De politie zette de omgeving af en politiehond Nicky had niet lang nodig om één van de verdachten in een tuin te vinden. De verdachte werd hierbij gebeten door de hond. De man bekende de inbraak en had een aantal gestolen spullen bij zich. De bewoners van de woning zijn zeer geschrokken van de inbraak en de politie heeft hen slachtofferhulp aangeboden. De getuige die de inbraak doorgaf aan de politie heeft vandaag een bos bloemen gehad. Ook de andere getuige, die de fiets van de verdachte op slot had gezet, ontving een mooie bos bloemen als bedankje voor de hulp. De politie is nog op zoek naar de tweede inbreker en komt graag in contact met getuigen die iets hebben gezien, of weten wie de tweede inbreker is. Deze verdachte is er mogelijk op de fiets vandoor gegaan. U kunt contact opnemen met de recherche van politieburau Pijnacker-Nootdorp via 0900-8844. Anoniem kan ook via 0800-7000.