Persberichten Binnensticht, 11.20 uur

Utrecht, 08-05-2008

Dodelijk ongeval

BUNNIK Een meisje is op woensdagmiddag 7 mei op een spoorwegovergang door een trein aangereden. Zij overleed ter plaatse.

Rond 13.05 uur fietste een 17-jarig meisje uit Bunnik over de Groeneweg. De spoorwegovergang op de Groeneweg was gesloten. Zij negeerde de gesloten slagbomen, reed er omheen en stak de overweg over. Op dat moment passeerde vanuit de richting van Utrecht een TGV met een snelheid van 140 km/u. Het meisje werd door de trein gegrepen en was op slag dood.

Het treinverkeer werd voor langere tijd stilgelegd. De politie heeft ter plaatse onderzoek verricht en meerdere getuigenverklaringen opgenomen. Familieleden die ter plaatse kwamen, werden door agenten in een woning aan de Groeneweg opgevangen.

Auto en motor op hun kant

ZEIST Bij een aanrijding tussen een motor en een auto raakten op woensdag 7 mei beide bestuurders gewond.

Rond 18.50 uur reed een 21-jarige automobilist uit Amsterdam over de Oude Woudenbergsezandweg, komende uit de richting van de Boulevard. Achter hem reed een 43-jarige motorrijder uit Maarssen.

De automobilist wilde tijdens het rijden een tas van de bijrijderstoel pakken. Door die beweging week hij uit naar rechts. Hij stuurde vervolgens weer naar links om niet tegen een boom te botsen. Hij was echter te laat, botste met de rechter voorzijde toch tegen de boom, waardoor de auto kantelde en op zijn zijkant terecht kwam. De motorrijder probeerde de auto te ontwijken, maar raakte de auto toch en ging onderuit.

De automobilist had nekklachten en werd voor onderzoek per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. De motorrijder had letsel aan zijn arm en knie en werd per ambulance naar het Diaconessenhuis in Zeist gebracht.