Persberichten Eemland zuid, 11.20 uur

Utrecht, 08-05-2008

Straatrover aangehouden

AMERSFOORT Twee meisjes werden in de nacht van woensdag 7 op donderdag 8 mei met een wapen bedreigd en beroofd. De verdachte werd later aangehouden.

Rond 02.00 uur liepen twee meisjes van 15 en 18 jaar en afkomstig uit Amersfoort over de Bonairelaan. Daar kwam een man naar hen toe fietsen. Hij bedreigde het tweetal met een wapen en beroofde hen van hun tassen. Vervolgens ging hij er op zijn fiets vandoor.

De slachtoffers gingen direct naar het politiebureau. Aan de hand van het signalement van de verdachte stelden agenten een onderzoek in de omgeving in. Op het Borneoplein zagen zij de verdachte, een 37-jarige man uit Amersfoort, in een telefooncel staan. Zij hielden hem staande en fouilleerden hem. Daarbij werd geen wapen aangetroffen, maar wel papieren die het eigendom van één van de slachtoffers waren. Daarop werd de verdachte aangehouden, naar het politiebureau overgebracht en voor nader onderzoek ingesloten.

In de omgeving waar de verdachte was aangehouden werd naar het wapen gezocht, maar het werd niet aangetroffen. Ook een huiszoeking in de woning van de verdachte leverde geen wapen op. De politie zet het onderzoek voort.

Kranten in de brand

LEUSDEN Dankzij de melding van getuigen kon op woensdagavond 7 mei een brand in een bedrijfspand worden voorkomen.

Rond 20.25 uur roken medewerkers van een bedrijf aan de Klokhoek een sterke brandlucht. Zij gingen op onderzoek uit en zagen dat aan de achterzijde van een bedrijfspand tegen de gevel een partij kranten in de brand stond. De brandweer en politie werden gewaarschuwd en gingen ter plaatse. De brandweer wist de brand snel te blussen.

Om zeker te stellen dat de brand niet naar binnen was geslagen, bleef de brandweer nog tot een half uur daarna ter plaatse. Ook werd met een warmtemeter gezocht of er brand in de gevel was ontstaan. Dat bleek gelukkig niet het geval. Dankzij de vroegtijdige ontdekking door de getuigen, ontstond geen brand in het pand.

Het vermoeden is dat de kranten in de brand zijn gestoken en de politie stelt een onderzoek in. Aan getuigen die de brandstichting hebben gezien of die iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Klokhoek wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Automobilist gewond

WOUDENBERG Bij een aanrijding tussen een auto en een vrachtwagen raakte op woensdag 6 mei de automobilist gewond.

Rond 18.25 uur reed een 36-jarige man uit Veenendaal met zijn bestelauto over de Voskuilerdijk, komende uit de richting van de Oud Willaer in Scherpenzeel. Hem kwam een vrachtwagen tegemoet, bestuurd door een 21-jarige man uit Lunteren. In een flauwe bocht zagen zij elkaar naderen en beiden remden, maar konden een aanrijding niet meer voorkomen.

Door de aanrijding raakte de Veenendaler gewond aan zijn gezicht en arm. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis De Lichtenberg gebracht.

Dieven geflitst

HOOGLAND Een getuige wilde twee verdachten in de nacht van woensdag 7 op donderdag 8 mei met zijn fototoestel op de gevoelige plaat vastleggen. Hij wist één van hen aan te houden.

Bij een 42-jarige bewoner van het Seringenpad waren de afgelopen weken tot tweemaal toe kratten bier uit de tuin gestolen. Rond 02.55 uur zag hij dat twee jongens over de schutting klommen en in de tuin linea recta naar de plaats liepen waar normaal gelegen de kratten staan. De bewoner pakte zijn fototoestel en maakte een foto van de twee. Daarbij ging de flits af, waarop de verdachten ervandoor gingen.

De bewoner ging achter hen aan. Eén van de verdachten sprong op een fiets en wist te ontkomen. De andere verdachte wilde op een scooter stappen, maar werd door de bewoner aangehouden. Deze verdachte, een 14-jarige jongen uit Hoogland, werd even later aan de politie overgedragen. Hij is naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. Het onderzoek naar de aangehouden en ontkomen verdachte wordt voortgezet.

Autobrand

AMERSFOORT Op woensdagavond 7 mei is vermoedelijk opzettelijk brand gesticht in een auto.

Rond 23.55 uur bevond een 55-jarige vrouw zich in haar woning aan de Natriumweg. Zij hoorde een hard sissend geluid en vervolgens een harde knal. Toen zij naar buiten keek zag zij dat hun auto in brand stond. Haar man rende met een brandblusser naar buiten, terwijl zij de brandweer en politie belde. Het lukte de eigenaar om de brand te blussen. Uit onderzoek bleek dat de brand door vuurwerk was ontstaan. Het voertuig liep brandschade op.

Aan getuigen die iets verdachts op of in de omgeving van de Natriumweg hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.