Persberichten Heuvelrug, 11.15 uur

Utrecht, 08-05-2008

Vernieling

VEENENDAAL In de vroege ochtend van donderdag 8 mei werd een man aangehouden voor het bekrassen van een auto.

Rond 04.20 uur stond een man op het balkon van een woning aan De Palmen Grift een sigaretje te roken. Hij zag dat een man aan kwam fietsen, bij een auto stopte, zijn fiets neerlegde en bij de auto stond te rommelen. De getuige riep iets naar de verdachte, waarop de verdachte op de fiets sprong en ervandoor ging. De getuige ging poolshoogte bij de auto nemen. Die bleek op meerdere plaatsen te zijn bekrast.

De getuige belde de politie en aan de hand van het signalement stelden zij een onderzoek in de omgeving in. Daarbij werd de verdachte, een 30-jarige man uit Rhenen, fietsend op het Boompjesgoed aangetroffen. Hij werd aangehouden, naar het politiebureau overgebracht en voor nader onderzoek ingesloten.

Uitslaande brand

COTHEN In de nacht van woensdag 7 op donderdag 8 mei heeft brand gewoed in enkele loodsen en twee woningen.

Rond 02.20 uur werd de 45-jarige bewoner van een woning aan de Hoeksedijk wakker. Hij hoorde buiten een vreemd geluid en zag vervolgens dat de twee naast de woning staande loodsen in brand stonden. Hij belde 112 en verliet met zijn familieleden de woning.

Het ging om een uitslaande brand en het vuur sloeg van de loodsen over op het dak van een gastenverblijf en daar vandaan weer over op het dak van de woning.

De brandweer bestreed de brand. Om 04.30 uur werd het sein brand meester gegeven. De brandweer kon niet voorkomen dat de twee loodsen verloren gingen. Het huis en het gastenverblijf liepen schade aan het dak en rook- en waterschade op.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend, maar er wordt niet van brandstichting uitgegaan.

Klant bedreigd

DRIEBERGEN-RIJSENBURG De eigenaar van een horecagelegenheid kreeg het aan het begin van de nacht van woensdag 7 op donderdag 8 mei met een klant aan de stok. De eigenaar werd aangehouden.

Rond 00.45 uur ging een 18-jarige jongeman uit Zeist met enkele vrienden nog iets eten bij een horecagelegenheid (straat wordt i.v.m. privacy niet gemeld). Bij het afrekenen hadden de jongelui het idee dat de eigenaar, een 40-jarige man uit Driebergen-Rijsenburg, te veel geld in rekening bracht. Er ontstond een discussie, maar de jongelui betaalden uiteindelijk.

Bij het verlaten van de gelegenheid plaatsen zij wat vervelende opmerkingen. Dat viel kennelijk niet in goede aarde bij de eigenaar. Hij kwam naar buiten, bedreigde de 18-jarige jongeman en sloeg hem. Daarbij liep het slachtoffer een pijnlijke plek op zijn heup op. Vervolgens ging het slachtoffer er op de fiets vandoor. Ook zijn maatjes reden met de fiets weg.

De politie werd gewaarschuwd. Het 18-jarige slachtoffer deed aangifte van bedreiging en de 40-jarige verdachte werd in de horecagelegenheid aangehouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.