Persberichten Rijn&Venen, 11.20 uur

Utrecht, 08-05-2008

Man aangehouden

WOERDEN Een 22-jarige man uit Woerden is woensdag 7 mei omstreeks 20.45 uur aangehouden voor vernieling. De Woerdenaar gooide tijdens een schermutseling op de Rijnstraat een fles naar een 26-jarige plaatsgenoot. De fles raakte de 26-jarige niet, maar wel een geparkeerde personenauto die daardoor beschadigd raakte. De schermutseling is vermoedelijk het gevolg van een stukgelopen relatie van beide mannen met dezelfde vrouw. Na het opmaken van een proces-verbaal is de 22-jarige man weer in vrijheid gesteld.

Bromfietscontrole

MIJDRECHT Bij een bromfietscontrole woensdagmiddag 7 mei kregen zes bestuurders een bekeuring. Onder meer voor overschrijding van de snelheid, gladde band en defecte vering. De politiemensen die de controle uitvoerden, constateerden dat het merendeel van de bestuurders hun zaken wel goed voor elkaar hadden en werden maar weinig gebreken geconstateerd.

Aangehouden voor belediging

MAARSSEN Een 22-jarige man uit Maarssen is woensdag 7 mei omstreeks 16.10 uur op het recreatieterrein van de Maarsseveenseplassen aangehouden. De man, die deel uitmaakte van een groep andere recreanten, beledigde en schold surveillerende politiemensen uit. De man deed dit omdat hij het niet eens was met het optreden van de politie in algemene zin. Volgens zijn verklaring had een vriend van hem tijdens Koninginnenacht ten onrechte een klap met een wapenstok gehad.