Politie Drenthe

Donderdag

Assen, 08-05-2008

Politie onderzoek woon- en bedrijfsinbraken

MEPPEL Woensdagmorgen is er melding gedaan van een inbraak in een woning aan het Reestplantsoen. De mogelijkheid bestaat dat de daders door het dakraam de woning zijn binnen gegaan. Er is een bouwradio, een boormachine en een klopboormachine mee genomen. De politie doet onderzoek. (08-134014)

EMMEN Woensdagmiddag is een 28-jarige vrouw uit Emmen geconfronteerd met een inbreker. De vrouw was in de woning toen de deurbel ging. Bij het openen van de deur stond daar een man die vroeg naar een fietspomp. De vrouw ging hierop een fietspomp halen. Een getuige in de woning zag op de man een graai in een jaszak doen die aan de kapstok hing. Toen ze naar de deur liep maakte de man zich uit de voeten. Het signalement van de man luids als volgt: blanke man met een stevig postuur en kort donkerblond haar. Hij droeg werkkleding van EMCO, een spijkerbroek en een oranje werkhesje. De man had een grote tatoeage op zijn rechterarm. De politie vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844. (08-134221).

ELLERTSHAAR In de nacht van woensdag op donderdag is er ingebroken bij een bedrijf aan de Ellertsweg. De daders zijn vermoedelijk via een uitzet raampje van het toilet naar binnen gedrongen. Er is veel braakschade veroorzaakt. Onbekend is of er spullen zijn weggenomen. (08-134273)

Politie controleert op snelheid

GEEUWENBRUG Woensdagavond heeft de politie op de N371 met een Lasergun gecontroleerd op snelheid. De toegestane maximale snelheid op deze weg is 80 km/uur. Een 36-jarige man uit Smilde reed na correctie 54 km te hard. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. Een 59-jarige man uit Appelscha reed na correctie 51 km te hard. Ook hij moest zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces verbaal op. (08-134241/242)

Winkelier betrapt winkeldief

EMMEN In een kledingzaak in de Picassopassage heeft een 37-jarige winkelier uit Emmen een winkeldief betrapt. De 19-jarige winkeldief uit Klazienaveen was met een viertal kledingstukken een paskamer ingegaan. Toen de man uit de paskamer uit kwam bleek dat hij kledingstukken in zijn tas had gestopt. Hij probeerde te ontkomen aan de winkelier, maar die vatte hem in de kraag. De winkeldief is met een boete van 150 euro naar huis heengezonden. (08-134195)

Beschonken automobilisten bekeurd

ZUIDLADEN Dinsdagavond heeft de politie een 42-jarige automobilist uit Groningen op de N34 ten hoogte van Zuidlaren aangehouden. De man reed met een snelheid van 50 km/uur al slingerend over de autoweg en bleek onder invloed te verkeren, 1,80 promille. Ook bleek dat het voertuig niet verzekerd was. De Groninger heeft zijn rijbewijs moeten inleveren en kreeg een proces verbaal voor het rijden in een onverzekerde auto. (08-133906)

NIEUW-AMSTERDAM In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie op de Vaart ZZ een 29-jarige automobiliste uit Nieuw-Amsterdam bekeurd voor het rijden onder invloed. Bij de blaasproef blies de vrouw 435 ugl, wat neer komt op een promillage van 1,00. De politie maakt proces verbaal op. (08-134271)

Politie assisteert bij ongevallen

RODEN Woensdagmorgen is een 75-jarige vrouw op de fiets uit Nieuw-Roden op de Nieuweweg in botsing gekomen met twee 16-jarige bromfietsers. De vrouw kwam uit de richting van Nieuw-Roden en wilde de weg schuin oversteken. Hierbij heeft ze de tegemoet komende bromfietsers over het hoofd gezien. De bromfietsers konden de vrouw vervolgens niet meer ontwijken. De vrouw is met zwaar letsel per traumaheli overgebracht naar het UMCG in Groningen. (08-134075)

EMMEN Op de Odoornerweg ter hoogte van het Valtherbospad is woensdagavond een 50-jarige automobilist uit Ter Apel en een 16-jarige bromfietser uit Schoonoord met elkaar in botsing gekomen. De automobilist reed over de Odoornerweg komende uit de richting van het centrum en wilde het Valtherbospad oprijden. In tegengestelde richting reed de bromfietser over het fietspad. Op de groenstrook tussen de rijbaan en het fietspad stonden twee autos geparkeerd. Hierdoor hebben de automobilist en de bromfietser elkaar niet zien aankomen. Een botsing was het gevolg. De bromfietser is door de botsing over de auto heen gekomen en enkele meters verderop in de berm beland. Hij is met een beenbreuk per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (08-134222)

ASSEN Woensdagavond heeft er op de Diepenbrocklaan een aanrijding plaatsgevonden tussen een motor met daarop een 22-jarige bestuurder en zijn 20-jarige passagiere beide uit Assen en een bromfietser. De identiteit van de bromfietser is ten tijde van het publiceren van dit persbericht niet bekend. De bromfietser en de motorrijder reden beide op de Diepenbrocklaan richting de Zwartwaterseweg. Ter hoogte van de bushalte keert de bromfiets en reed de motorrijder tegen de zijkant van de bromfiets. De bestuurder van de motor is met arm- en schouderklachten overgebracht naar het UMCG te Groningen. De vrouw en de bestuurder van de bromfiets zijn met onbekend letsel overgracht naar het Wilhemina Ziekenhuis te Assen. (08-134257)

Bromfietser ontwijkt auto en gaat onderuit

ASSEN Woensdagmiddag is een 16-jarige bromfietser uit Bovensmilde met zijn bromfiets onderuit gegaan. De jongen reed op zijn bromfiets over de Baggelhuizen komende uit de richting van de Witterhoofdweg. In de bocht naderde hem uit tegenovergestelde richting een personenauto. De bromfietser moest uitwijken en kwam in de berm terecht waardoor hij vervolgens onderuit ging. De bromfietser is met letsel aan zijn linkerarm per ambulance overgebracht naar het Wilhelmina Ziekenhuis te Assen. (08-134172)

Schennisplegers in het bos

DIEVER Woensdagmorgen werd twee vrouwen uit Diever tijdens een wandeling in het bos opgeschrikt door een schennispleger. De vrouwen zagen een vreemde jogger in het bos rennen. De man trok de aandacht van de dames door zich te laten vallen. Toen de vrouwen bij de man gingen kijken bleek dat de man zijn geslachtsdeel uit zijn broek had hangen. Het signalement van de man luidt als volgt: man tussen de 25-30 met een wollen muts en hij droeg een donkerbruin trainingsjack, een glanzend kort sportbroekje en een zonnebril met gele glazen. De politie vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844. (08-134021)

EMMEN In het Valtherbos ten hoogte van de Odoornerweg is woensdagmiddag een 21-jarige vrouw opgeschrikt door een schennispleger. De vrouw fietst door het bos toen zij een man met zijn broek op zijn enkels zag staan. De man riep haar en toonde zijn geslachtsdelen. Het signalement van de man luidt als volgt: blanke man, kaal of korte stekels, +/- 1.80 lang, tussen de 40 en 60 jaar en droeg een beige korte broek en een grijs T-shirt. De politie vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844. (08-134191)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280