Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Waarderingssubsidie podiumkunsten

De gemeente heeft weinig accommodatie ter beschikking die geschikt is voor podiumkunsten, zoals cabaret, dans, toneel, muziek of zang. De gemeente wil optredens op alternatieve locaties graag stimuleren en stelt hiervoor subsidie beschikbaar in het kader van de cultuurnota `Verbinden en Verbeelden`.

Veel organisaties op het gebied van cultuur hebben een brief ontvangen om op zoek te gaan naar alternatieve locaties om een voorstelling, optreden of concert te geven. Een podium past op veel plekken, ook waar nog niet vaak of nooit wordt opgetreden. Bijvoorbeeld in verpleeg- of verzorgingshuizen, op een buitenpodium, in monumenten, recreatieparken of in scholen.

Subsidie
De gemeente stelt hiervoor een financiële bijdrage beschikbaar, een waarderingssubsidie. Deze subsidie bedraagt hooguit de helft van de totale kosten met een maximum van 1.500,- per instelling. Met de subsidie kunt u bijvoorbeeld de huur en inrichting van de locatie betalen of de huur van instrumenten of het decor.

Perioden
Er zijn drie verschillende perioden waarin instellingen subsidie aan kunnen vragen. De eerste periode loopt van september t/m december 2008. Hiervoor kunt u uiterlijk tot 1 juni een aanvraag indienen. Voor de periode januari tot en met april 2009 geldt de sluitingsdatum van 1 oktober 2008. Voor de periode april tot en met augustus 2009 geldt de sluitingsdatum van 15 januari 2009.
Per periode wordt van alle podiumactiviteiten door de gemeente een promotiefolder gemaakt en verspreid.

Wilt u weten wat de spelregels zijn om als culturele instelling voor een financiële bijdrage in aanmerking te komen? Klik dan hier. U kunt ook het aanvraagformulier downloaden. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Stevien Gardenier, (0343) 56 58 29 (aanwezig op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag). U kunt ook mailen: stevien.gardenier@heuvelrug.nl .

Laatst gewijzigd: 8 mei 2008