Gemeente Lansingerland


Doe mee met de Jip en Janneke kleur- of tekenwedstrijd! Jip en Janneke

In Lansingerland wordt op dit moment gewerkt aan een heel groot park, misschien wel het grootste park van Nederland! Het wordt een park waar iedereen graag naartoe zal gaan, zeker ook kinderen.

De gemeente heeft sinds kort een naam bedacht voor het park. Die naam gaan we op 31 mei feestelijk bekendmaken. En omdat de naam onder andere met Jip en Janneke te maken heeft, bedachten we voor kinderen de volgende wedstrijd: een Jip en Janneke Kleur- en Tekenwedstrijd.

De kleurplaat is bedoeld voor kinderen uit de groepen 1 t/m 4 en de tekenwedstrijd is voor kinderen die in groep 5 t/m 8 zitten. Bij de kleurplaat moet je drie afbeeldingen uit de boeken van Annie M.G. Schmidt, namelijk Jip en Janneke, Floddertje en Puk van de Petteflet zo mooi mogelijk kleuren. Bij de tekenwedstrijd is het de bedoeling dat je een park tekent voor Jip en Janneke. Een park waar jij ook graag zou komen, met bijvoorbeeld een speeltuin of een vijver met eenden. Alles mag, laat je fantasie maar de vrije loop!

Waar zijn de kleurplaten en tekenvellen te krijgen? Vanaf 7 mei a.s. zijn in elke kern van Lansingerland de kleurplaten en tekenvellen af te halen. Dat kan bij de drie SPiL-locaties (ServicePunten). Voor Berkel en Rodenrijs is dat de Raadhuislaan 1, voor Bergschenhoek is dat de Bergweg-noord 39 en voor Bleiswijk is dat de Dorpsstraat 3. Kijk voor de openingstijden even in het Colofon van dit Gemeentenieuws of op www.lansingerland.nl.

Win kaarten van Floddertje!
Annie M.G. Schmidt schreef een aantal komische verhaaltjes waarin Floddertje doldwaze avonturen beleeft met haar hondje Smeerkees. Deze verhaaltjes zijn nu te zien in een muzikale familievoorstelling. De winnaars van de wedstrijd mogen samen met hun gezin naar Floddertje op zondag 14 september in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag! Floddertje

Prijsuitreiking
De prijsuitreiking vindt plaats tijdens een feestelijk evenement in de middag van zaterdag 31 mei. Bij het evenement worden de kinderen uitgenodigd die meedoen aan de teken- of kleurwedstrijd Waar het precies wordt gehouden en hoe laat het begint krijgt iedereen nog te horen. We hopen dat we alle deelnemers kunnen uitnodigen voor dit evenement. Als er heel veel kinderen meedoen aan de wedstrijd moeten we helaas loten wie naar het feest mag komen. Je krijgt in ieder geval bericht thuis. En als je mag komen, mag je één ouder of begeleider meenemen.

Lever de kleurplaat of tekening in voor 20 mei !! De wedstrijd sluit op dinsdag 20 mei. Tekeningen en kleurplaten die na die datum binnenkomen kunnen helaas niet meer meedoen. Lever je formulier dus op tijd in, ook weer bij één van de SPiL-locaties, waar je hem hebt opgehaald.

Informatie
Voor meer informatie over de kleur- en tekenwedstrijd kan contact worden opgenomen met Margot van der Velden, cluster Communicatie van de gemeente Lansingerland, telefoon (010) 800 43 80.