Persberichten Stad Utrecht, 11.40 uur.

Utrecht, 08-05-2008

Winkeldiefstal

UTRECHT- Woensdagmiddag heeft de politie bij een winkel aan de Steenweg een winkeldief aangehouden.

Omstreeks 13.25 uur werd de verdachte, een 43-jarige man uit Utrecht aangehouden. De man had goederen uit de winkel genomen en wilde zonder te betalen de winkel te verlaten. Hierop werd hij door beveiligingsmedewerkers in de kraag gevat, die de politie alarmeerde. De man had eveneens een winkelverbod voor de winkel. Politieagenten hebben de man aangehouden en hij is ingesloten voor verhoor.

Beknelling

UTRECHT- Aan de Langerakbaan heeft op woensdagmiddag een ongeval plaatsgevonden.

Rond 13.30 uur wilde een 34-jarige man uit Ridderkerk een fles frisdrank in de lift leggen. Mogelijk raakte hij tussen de bedrijfslift en de steiger bekneld, toen deze omhoog ging. De man is met letsel aan zijn rug overgebracht naar het UMC ziekenhuis. De toedracht van het ongeval wordt onderzocht.

Beroving

UTRECHT- Op woensdagochtend is een man op de Burgjeslaan beroofd van zijn goederen.

De 23-jarige man uit Aardenburg pinde omstreeks 10.15 uur geld en liep vervolgens over de Brurgjeslaan/ Plantage. Hierop werd hij door een opzittende van een scooter in zijn rug geschopt. Vervolgens werd hij door de bestuurder en de opzittende van de scooter in zijn gezicht geslagen en beroofd van zijn spullen.

Het signalement van de eerste jongen: tussen de 18 en 19 jaar oud, ongeveer 1.80 m, met mogelijk een Zuid Afrikaanse afkomst. De man heeft een mager postuur, uitstaande jukbenen, krullend haar met een kort opgeschoren zijkant. Hij droeg een goude ketting met dikke schakels en kleding van het merk Adidas.

De andere man is tussen de 20 en 25 jaar, ongeveer 1.70 m tot 1.75m en een donkere huidskleur. Mogelijk is hij van Antiliaanse/Surinaamse afkomst. Hij heeft een normaal postuur, kort naar achter gekamd haar en een matje in zijn nek. Ook heeft hij een beginnende ringbaard.

Heeft u informatie over deze beroving, belt u dan met de politie via 0900-8844. U kunt ook anoniem informatie doorgeven via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Vernieling

UTRECHT-De abri van een tramhokje aan de Vasco da Gamalaan is op woensdagavond vernield.

Nabinnen gekomen informatie gingen agenten rond 22.15 uur ter plaatse toen zij de verdachte, een 25-jarige man uit Utrecht bij de tramhalte aantroffen. Hierop is de man aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Winkeldiefstal

UTRECHT- Een man uit Utrecht is op woensdagavond aangehouden omdat hij goederen uit een winkel had gestolen.

De 36-jarige man uit Utrecht had omstreeks 21.45 uur uit een winkel aan de Roelantdreef goederen genomen en was zonder te betalen naar de uitgang gegaan. Hier werd hij door medewerkers van de winkel aangehouden en de politie werd ingeschakeld. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn en is ingesloten voor verhoor.

Doorrijden na aanrijding

UTRECHT- Na binnengekomen informatie gingen agenten naar de Leidseweg waar een verkeersongeval had plaatsgevonden.

Een 27-jarige man uit Utrecht reed omstreeks 19.40 uur over de Leidseweg, komende uit de richting Pijperlaan. Op de kruising, Leidseweg met de Ravellaan, geen voorrang aan de voor hem van rechts komende 16-jarige bestuurder van een scooter uit Utrecht. Hierdoor ontstond een aanrijding waarop de automobilist ervandoor ging. Een getuige zag dit, zette de achtervolging in en noteerde het kenteken. De getuige zag dat de automobilist met hoge snelheid in de richting van het casino reed maar verloor hem uit het oog. De jongen heeft door de aanrijding letsel aan zijn enkel overgehouden.

Verkeerscontrole

UTRECHT- Op woensdagavond heeft de politie aan de Europalaan een verkeerscontrole gehouden. Tussen 13.00 uur en 14.30 uur aan de Europalaan en van 15.00 uur en 16.30 uur aan de Dr. M.A. Tellegenlaan zijn automobilisten gecontroleerd op het naleven van de verkeersregels. Er zijn bekeuringen uitgeschreven voor; het niet dragen van gordel (13), niet handsfree bellen (2), het niet kunnen tonen van rijbewijs (2) en het rijden over de busbaan (1).

Verkeersongeval

UTRECHT- Aan de Catharijnesingel heeft op woensdagmiddag een ongeval plaatsgevonden.

Omstreeks 14.20 uur stond een 57-jarige vrouw uit Nieuwegein stil voor het verkeerslicht aan de Catherijnesingel ter hoogte van het Moreelsepark.Voor haar in dezelfde richting stond een 44-jarige man uit Houten. Door onbekende oorzaak schoot de linkervoet van de 57-jarige vrouw van de koppeling en reed zij tegen 44-jarige man. Hierdoor ontstond tussen beiden een aanrijding. Een 45-jarige vrouw die bij de man in de auto zat heeft door de aanrijding letsel aan haar nek overgehouden. Zij is overgebracht naar het Oudenrijnziekenhuis.

Rijden onder invloed

UTRECHT- De politie heeft in de nacht van woensdag 7 mei op donderdag 8 mei een man aangehouden wegens rijden onder invloed.

Omstreeks 04.15 uur hield de politie de 32-jarige bestuurder uit Utrecht aan op de Catharijnesingel. Op het bureau bleek de verdachte al meerdere malen aangehouden te zijn wegens het rijden onder invloed. Nu wees ademanalyse 680 ug/l uit en kreeg hij naast een proces-verbaal ook een rijverbod van 8 uur.

Bedreiging politieagent

UTRECHT Een man is op donderdagmorgen 8 mei op de Potterstraat aangehouden omdat hij een agent meerdere malen heeft bedreigd.

Rond 02.50 uur spreekt een agent een 44-jarige man uit Utrecht aan vanwege het openbaar nuttigen van alcohol. Toen de agent de man hier voor wilde bekeuren verleende hij geen medewerking. De verdachte werd boos en schreeuwde de hele straat bij elkaar. Daarna keek de verdachte de agent recht in zijn ogen en uitte meerdere malen een bedreiging tegen de agent. De man is hierop meegenomen naar het bureau en ingesloten.

Graffiti

UTRECHT In de nacht van woensdag 7 mei op donderdag 8 mei heeft de politie twee mannen aangehouden voor het bekladden van openbaar bezit.

Op de bewakingscamera werd door de meldkamer gezien dat omstreeks 02.15 uur twee mannen een bord op het Smakkelaarsveld bekladden. Agenten waren snel ter plaatse en konden de verdachten, een 22-jarige man uit Zeist en zijn 21-jarige kompaan in het kwaad uit Goes, aanhouden. Tegen de mannen is proces-verbaal opgemaakt.

Brandstichting

UTRECHT In de vroege morgen van donderdag 8 mei heeft de politie een man aangehouden voor brandstichting.

Agenten kregen een melding voor een autokraak in de omgeving van het Wilhelmina. Ter plaatse troffen zij een prullenbak die in de brand stond. Toen de agenten een rondje reden in de omgeving troffen zij omstreeks 01.00 uur een 41-jarige man uit Utrecht aan die een tafel in de brand aan het steken was. De man is naar het bureau gebracht en ingesloten voor verhoor.

Diefstal uit woning

UTRECHT Woensdagmiddag 7 mei heeft de politie twee verdachten opgepakt die werden verdacht van een inbraak op de Waalstraat.

Een getuige had de verdachten, een 43-jarige man uit Nieuwegein en een 25 jarige vrouw uit Utrecht, de woning zien uitkomen en wegfietsten. Door een goed signalement konden de verdachten worden aangehouden op een bankje aan de Diamantstraat.

Diefstal dier

UTRECHT Een Chihuahua is woensdag 7 mei slachtoffer geworden van ontvoering. De eigenares van het hondje was in huis bezig toen zijn te horen kreeg dat er een man met haar hondje vandoor was gegaan. Het gaat om een teefje van ongeveer 8 maanden oud. Zij is lichtbruin van kleur met donker bruine vlekken en luistert naar de naam Mokkeltje. Voor haar soort heeft ze opvallend grote oren. Vermoedelijk is de Chihuahua, onder het tuinhek van de woning aan de Fenny de Soeten Boschdreef, de openbare weg opgelopen. Vervolgens is gezien door buurtbewoners dat het beestje is meegenomen door een man met het volgende signalement:


- Man


- +/- 30 jaar


- Licht getint


- Ringbaardje


- Geel T-shirt


- Witte kort broek

Heeft u informatie die de politie kan helpen met het oplossen van deze misdaad bel dan naar 0900-8844. U kunt ook anoniem informatie door geven via het nummer 0800- 7000.

Verkeerscontrole

UTRECHT De politie heeft woensdagmiddag 7 mei een verkeerscontrole gehouden op de Burgermeester Reigerstraat. Het betrof een roodlicht controle en agenten controleerden van 15.00 uur tot 15.45 uur of de fietsers stopten als het verkeerslicht rood werd. In totaal werden 25 fietsers bekeurd voor het negeren van rood licht.

Diefstal uit winkel

UTRECHT In een kledingwinkel aan de Oudegracht is woensdagmiddag een winkeldievegge aangehouden. De verdachte, een 23-jarige vrouw afkomstig uit Madrid, werd door de beveiliging betrapt toen zij de winkel wilde verlaten zonder haar goederen te betalen. Agenten namen haar mee naar het bureau voor verhoor.