Gemeente Uithoorn

Gemeente Uithoorn
Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
Postbus 8
1420 AA Uithoorn
Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22
E-mail: gemeente@uithoorn.nl

Grootschalige renovatie buitenruimte Europarei gestart

8 mei 2008 print
Dit voorjaar is de eerste fase van de renovatie van de buitenruimte Europarei gestart. Het parkeerterrein van de Brusselflat wordt voorzien van nieuwe bestrating. Het zal binnenkort weer helemaal klaar zijn voor gebruik.

Dit jaar wordt verder het gebied tussen de Briandflat en de Brusselflat en de omgeving van de Monnetflat verbeterd. Er komt nieuwe beplanting en de openbare verlichting wordt opgeknapt. De speeltoestellen worden in samenspraak met de kinderen uit de flats vernieuwd.

Totaalplan samen met bewoners

De werkzaamheden zijn een onderdeel van de totale renovatie van de buitenruimte van de Europarei. Het totaalplan voor buitenruimte in deze wijk werd een aantal jaren geleden samen met de bewoners opgesteld.

Bij de renovatie wordt alle bestrating opgeknapt, er komen meer parkeerplaatsen, de openbare verlichting wordt aangepast en de onderbeplanting wordt vernieuwd.

Planning

De totale herinrichting gaat tot 2013 duren. Het werk vindt plaats in fasen, in aansluiting op de renovatie van de flats. Vorig jaar is het gebied rondom het Buurtnest al opgeknapt.

Eind dit jaar wordt gestart met het opknappen van het parkeerterrein van de Briandflat, het gebied tussen de Brusselflat en basisschool de Tweemaster, het gebied rondom de Coudehoveflat en het parkeerterrein van de Briandflat.

Parkeerterrein Brusselflat ^
Parkeerterrein Brusselflat