Deelgemeente Charlois Rotterdam

Vier Charloisers koninklijk onderscheiden

Bij de Lintjesregen ter gelegenheid van de viering van de verjaardag van Koningin Beatrix zijn vier Charloisers onderscheiden.

Een Charloiser is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Het is de heer E. Ruiz, wonend in Heijplaat. Hij ontvangt zijn Koninklijke onderscheiding vanwege zijn langdurige en bijzondere inzet, op vrijwillige basis, voor het welzijn en de integratie van zijn medemens in de Nederlandse samenleving. Hij was en is betrokken bij een groot aantal belangenorganisaties, zoals Stichting Lize, een landelijk samenwerkingsverband van een tiental buitenlandse gemeenschappen in Nederland en de Federatie van Spaanse verenigingen in Nederland. Hij ontving zijn onderscheiding in Den Haag.

Drie inwoners van onze deelgemeente zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Het gaat om mevrouw J. van der Gaauw, mevrouw J. Philips-van de Wetering en de heer B. van den Heuvel.

Mevrouw J. van der Gaauw, wonend in Oud-Charlois, ontvangt deze onderscheiding vanwege haar langdurige verdiensten ten behoeve van onder andere Stichting Jeugdhaven Charlois t Anker, die ten goede komen aan de (lokale) samenleving.

De heer B. van den Heuvel is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn langdurige verdiensten als vrijwilliger op diverse maatschappelijke terreinen, zoals het kerkelijk verenigingsleven, jonge ondernemers en de bewonersvereniging

Ook mevrouw J. Philips-van de Wetering, voorzitter van Bewonersorganisatie Zuidwijk, is koninklijk onderscheiden. Zij krijgt haar lintje vanwege haar langdurige en grote inzet op vrijwillige basis, onder andere als voorzitter van de oudercommissie van basisschool De Opbloei, Huurdersvereniging Horsten en voor de wijkwinkel van de bewonersorrganisatie.

Het dagelijks bestuur feliciteerde alle gedecoreerden met een flink boeket bloemen.