Deelgemeente Charlois Rotterdam

Prima prestaties Charloise voetbalverenigingen

Twee Charloise voetbalverenigingen hebben afgelopen seizoen prima prestaties geleverd.

Het eerste elftal van voetbalvereniging s.c. Zuiderpark is in deze regio onlangs kampioen geworden van de 4e klasse zaterdagamateurs en promoveert dus volgend voetbalseizoen naar de 3^e klasse. S.c. Zuiderpark viert dit jaar haar 50 jarig bestaan en de winst van het eerste elftal is natuurlijk een enorme opsteker voor de jubilerende club. Men heeft in de loop van haar bestaan op diverse locaties in en óók buiten de deelgemeente gespeeld. Sinds drie jaar werkt men samen met BZC95 en speelt op die locatie aan de hoek Oldegaarde/Vaanweg, in het Zuiderpark dus zoals het hoort als je die naam voert!

En ook het eerste elftal van s.v. DEHMusschen deed het uitstekend! Deze fusieclub behaalde de titel in hun klasse en promoveert ook naar de 3^e klasse, maar dan van de zondagamateurs.

We wensen beide kampioenen geluk en veel sportief succes in de komende voetbaljaargang. Overigens werden er bij diverse Charloise clubs ook vele jeugdteams kampioen en die feliciteren we hierbij ook van harte. Het gaat goed met het voetbal in Charlois. Veel clubs hebben flinke aanwas van jeugd, er is ook vooral grote belangstelling van meisjes die willen voetballen. Verder werken o.a. de verenigingen Spartaan 20 en DEHMusschen samen met scholen op Zuid en ook dat is een compliment waard.