AutoRai

Hyundai en Microsoft bundelen krachten

(5/8/2008)
Hyundai en Microsoft willen samen een nieuw stemgestuurd carinfotainmentsysteem ontwikkelen dat alle andere multimediasystemen voor in de auto moet vervangen. Met behulp van een compleet nieuwe generatie aan innovatieve muziek- en informatiesystemen voor in de auto kunnen alle apparaten worden gekoppeld en eenvoudig met de stem worden bediend.

De overeenkomst tussen Hyundai en Microsoft werd gisteren in de Koreaanse hoofdstad Seoul officieel bekrachtigd door Eui-Sun Chung en Hyun Soon Lee namens Hyundai en door Bill Gates en Martin Thall van Microsoft. De samenwerking met Microsoft wordt door Hyundai bovendien gezien als een nieuwe stap voorwaarts in de ontwikkeling van een nieuwe generatie autoâs die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en wensen van de moderne automobilist.

Hyundai en Microsoft bundelen al sinds 2006 hun krachten. âWe praten sindsdien vooral over een wereldwijde introductie van een carinfotainmentsysteem en natuurlijk over hoe we de samenwerking een goed gevolg kunnen gevenâ, stelde Microsoft-topman Bill Gates. âIk ben blij dat Hyundai en Microsoft deze gezamenlijke ontwikkeling nu gestalte kunnen geven. Dit betekent een nieuwe stap voorwaarts in de ontwikkeling van toekomstige carinfotainmentsystemen. Het nieuwe product van Hyundai en Microsoft is gebaseerd op Microsofts Auto-softwareplatform, dat we samen met Hyundai wereldwijd willen aanbieden.â

Volgens Hyundai-voorman Chung wil Hyundai een leidende rol vertolken in infotainmentsystemen voor de auto-industrie. âWe zijn ervan overtuigd dat Hyundai â in volume de vijfde autofabrikant ter wereld â een bepalende rol in deze sector kan spelen nu de samenwerking met Microsoft officieel is bekrachtigd.ââ

Met dit het eerste gezamenlijk ontwikkelde systeem van Hyundai en Microsoft kunnen gebruikers op een eenvoudige manier alle soorten mobiele apparaten, waaronder multimedia-apparaten, iPodâs en telefoons, met de stem bedienen. Dit nieuwe carinfotainmentsysteem is vergelijkbaar met een minicomputer. De software kan via updates worden bijgehouden wanneer er nieuwe ontwikkelingen zijn.

Het nieuwe product wordt in 2010 in de Verenigde Staten geïntroduceerd, daarna volgen de markten in Europa en Azië. Hyundai heeft al ruim 100 miljoen euro in dit project geïnvesteerd.