Gemeente Dalfsen

Dalfser regelgeving digitaal te raadplegen

08-05-2008

Alle door de gemeente Dalfsen opgestelde regelgeving kan vanaf vandaag op deze website geraadpleegd worden. Hiermee loopt Dalfsen vooruit op de verplichting om in 2010 alle regelgeving te ontsluiten.

Dalfser regelgeving digitaal te raadplegen

Dalfsen - De website van de gemeente Dalfsen (www.dalfsen.nl) is recentelijk geheel vernieuwd. Dit heeft onder meer plaatsgevonden om de digitale dienstverlening verder te optimaliseren. Vanuit dit oogpunt kan vanaf vandaag de door de gemeente Dalfsen opgestelde regelgeving op de website geraadpleegd worden.

In het kader van het Rijksproject Decentrale Regelgeving (www.advies.overheid.nl) is iedere gemeente verplicht om eind 2010 alle regelgeving op uniforme wijze te ontsluiten via het internet. De gemeente Dalfsen biedt haar inwoners deze mogelijkheid nu al. Uiteraard kan men ook nog altijd de papieren exemplaren van de regelgeving in het gemeentehuis raadplegen.

De op de website geplaatste regelgeving betreft voornamelijk door het gemeentebestuur vastgestelde verordeningen en beleidsregels. Deze gemeentelijke regelingen bieden een antwoord op vele vragen. Zo kan bijvoorbeeld bekeken worden wat de spelregels zijn om voor een bepaalde subsidie in aanmerking te komen of, heel concreet, hoeveel belasting voor het houden van een hond betaald moet worden. Om het zoeken naar een specifieke regeling te vereenvoudigen is de regelgeving ingedeeld naar het onderwerp waarop het betrekking heeft.

De Dalfser regelgeving is te vinden op: www.dalfsen.nl/regelgeving.