Gemeente Maasgouw


Milieustraat Panheel gaat niet door

Het college heeft besloten om de voorbereidingen voor de vrijstellingsprocedure voor het realiseren van een milieustraat aan de St. Antoniusstraat in Panheel niet voort te zetten. De initiatiefnemer, Reinigingsdienst Maasland is van dit besluit op de hoogte gebracht.

Reinigingsdienst Maasland heeft al in de voormalige gemeente Heel aangegeven het voornemen te hebben een milieustraat te realiseren aan de St. Antoniusstraat in Panheel. De gemeente Heel had toegezegd bereid te zijn medewerking te verlenen aan de noodzakelijke vrijstellingsprocedure. Dit standpunt is overgenomen door de gemeente Maasgouw en in de afgelopen tijd is gewerkt aan het voorbereiden van de procedure.

Bij het voorbereiden van de vrijstellingsprocedure bleek al snel dat de geplande toegangsweg naar de milieustraat niet openbaar is en dus niet zonder toestemming van de eigenaar gebruikt kan worden. De eigenaar heeft, ook na overleg, aangegeven deze toestemming niet te willen geven. Mogelijk andere oplossingen voor de problematiek van de toegangsweg, zoals de aanleg van een alternatieve toegangsweg, zullen zeer veel tijd en geld in beslag nemen en dan is het nog de vraag of het daadwerkelijk gaat lukken.

Zolang er geen duidelijk is over de toegangsweg kan de ruimtelijke onderbouwing niet worden afgerond. Zonder ruimtelijke onderbouwing kan de vrijstellingsprocedure niet opgestart worden. Daarnaast blijft het de vraag of de te voeren ruimtelijke procedure voor deze locatie succesvol kan worden afgerond.

Vandaar dat het college besloten heeft om van de verdere voorbereidingen af te zien. Wel laat de gemeente de initiatiefnemer weten dat zij nog altijd bereid is medewerking te verlenen aan het realiseren van een milieupark in de gemeente Maasgouw en dat de gemeente de initiatiefnemer uitnodigt voor een onderzoek naar alternatieve locaties.

* Publiekscentrum

* Markt 36 Maasbracht

* Telefoon 0475 85 25 00