Gemeente Uithoorn

Gemeente Uithoorn
Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
Postbus 8
1420 AA Uithoorn
Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22
E-mail: gemeente@uithoorn.nl

Conceptplan Uithoorns Verkeer- en Vervoerplan gereed

7 mei 2008 print
Het Uithoorns Verkeer- en Vervoerplan (UVVP), dat op zorgvuldige wijze tot stand is gekomen, zal 15 mei behandeld worden in het Informatief Beraad. Het college van B&W heeft 15 april jongstleden het UVVP vastgesteld. Verdere besluitvorming ligt nu bij de raad.

In het UVVP staat het nieuwe en geactualiseerde verkeersbeleid beschreven voor de periode 2008-2015. Een grote nadruk ligt op de periode tot 2012, als de omlegging van de N201 een feit is. Het motto van het UVVP is "Prima Verbindingen". Vanzelfsprekend is aansluiting gezocht bij landelijk, provinciaal en regionaal beleid op het gebied van verkeer(-veiligheid) en vervoer. De hoofdthema's die aan bod komen in het UVVP zijn:

* Bestaande N201 na omlegging;

* Ontsluiting De Kwakel;

* Herkenbare categorieën van wegen.

Bestaande N201 na omlegging

De kern van dit thema is drukker waar het kan, rustiger waar het moet. Het thema bestaat uit het besluit van 24 januari 2008, een knip in de huidige N201 en uit twee soorten maatregelen. Maatregelen in de directe omgeving van de huidige N201 en maatregelen op de routes naar de nieuwe N201.

Ontsluiting De Kwakel

De wegen naar De Kwakel zijn smal en daardoor minder geschikt voor veel verkeer. De effecten en mogelijkheden van de huidige ontsluiting en de mogelijke alternatieve ontsluitingen zijn opgenomen in het UVVP. Er is gekozen om wel een aantal maatregelen te treffen, maar met de verstrekkende maatregelen te wachten na de omlegging van de N201.

Herkenbare categorieën van wegen

In het UVVP wordt gekozen voor een uniforme aanpak van de knelpunten binnen dit thema. Hierdoor ontstaat een bruikbaar kader (herkenbare wegenstructuur) om te voorkomen dat er een wildgroei aan maatregelen ontstaat bij het oplossen van de knelpunten.

Specifieke onderwerpen

Naast de drie hoofdthema's komen vier specifieke onderwerpen aan bod in het UVVP. De onderwerpen zijn fietsroutes, openbaar vervoer, schoolomgeving en parkeerbeleid. Het concept UVVP kunt u hier downloaden.
^

* Verkeer- en vervoerplan Uithoorn (UVVP)


* UVVP