Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 8 mei

* POLITIE ONDERZOEKT TWEE OVERVALLEN
ROTTERDAM/CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De politie Rotterdam-Rijnmond stelt een onderzoek in naar twee overvallen die gisteravond en vannacht plaatsvonden. In de nacht van woensdag op donderdag kwam een aantal mannen een coffeeshop aan de Nieuwe Binnenweg binnen. Onder bedreiging maakte de overvallers een geldbedrag buit. Niemand raakte gewond. Woensdagavond was een supermarkt aan de Prado het doelwit. Twee mannen bedreigden personeelsleden en een aantal klanten met een vuurwapen. Ze eisten geld en met een onbekende buit gingen de daders er vandoor. De aanpak van overvallen heeft de allerhoogste prioriteit bij de politie Rotterdam-Rijnmond. Vele tientallen rechercheurs en politiepersoneel zijn dag en nacht bezig met de opsporing van verdachten en het voorkomen van overvallen.


* POLITIE ONDERZOEKT ONGELUK MET LETSEL
SPIJKENISSE / EILANDEN - De politie onderzoekt een ongeluk met een scooter op de Planetenlaan dinsdagavond omstreeks kwart over elf. Een 31-jarige vrouw reed op een scooter met achterop een 32-jarige man. De vrouw raakte de macht over het stuur kwijt waardoor beide personen uit Spijkenisse ten val kwamen. De vrouw liep daarbij letsel op aan haar heup. Zij werd overgebracht naar het ziekenhuis. Uit onderzoek bleek dat de scooter niet verzekerd was. De politie maakte hiervoor een proces verbaal op.


* POLITIE ONDERZOEKT AANRIJDING MET LETSEL

SPIJKENISSE / EILANDEN - De politie onderzoekt een aanrijding met letsel dinsdagavond rond half negen op de Rivierlaan. Een 60-jarige man uit Spijkenisse reed in een personenauto op de Rivierlaan, komende uit de richting van de Maaswijkweg en wilde rechtsaf de De Lekstraat in rijden. Een 30-jarige man uit Spijkenisse reed op een bromfiets op het fietspad van de Rivierlaan richting de Doneaulaan, komende uit de richting van de Maaswijkweg. De man in de personenauto zag bij het rechtsaf slaan de bromfietser over het hoofd, waardoor de 30-jarige man tegen de auto botste en letsel opliep. De gewonde man werd overgebracht naar het ziekenhuis. Politiemensen onderzoeken de toedracht van de aanrijding.


* POLITIE HOUDT VIER SNELHEIDSCONTROLES
HELLEVOETSLUIS / EILANDEN - De politie heeft dinsdagmiddag- en avond tussen drie uur en kwart over negen, mede naar aanleiding van klachten van bewoners, vier snelheidscontroles gehouden. Op de Dijkweg controleerden politiemensen 40 voertuigen. Acht bestuurders reden te hard. Op de Plataanlaan werden 35 auto's gecontroleerd. Hier werden geen snelheidsovertredingen geconstateerd. De politie gaf een bestuurder een proces verbaal voor het niet bij zich dragen van een rijbewijs. Politiepersoneel hield op de Rooseveltlaan een snelheidscontrole naar aanleiding van klachten met betrekking tot snelheidsoverlast. 30 auto's werden gecontroleerd op snelheid. Hierbij werden geen overtredingen vastgesteld. Op de Rijksstraatweg hield de politie een verkeerscontrole. Dit leverde geen snelheidsovertredingen op.



* AANHOUDING VAN BESTUURDER ONDER INVLOED

FEIJENOORD - RIDDERSTER - De politie heeft een bestuurder aangehouden die onder invloed was van alcohol. Woensdagmorgen vroeg rond half een zagen agenten een bestuurder rijden op de Putselaan met hoge snelheid. Bij het zien van de agenten verhoogde de man zijn snelheid en reed richting de Beijerlandselaan. Na een korte achtervolging verliet de bestuurder de auto op de Donkerslootseweg en liet deze met draaiende motor op de weg achter. Na een onderzoek in de omgeving door meerdere politie-eenheden, hielden agenten de man aan op de Riederstraat. De 30-jarige Rotterdammer verklaarde geen rijbewijs bij zich te hebben doordat zij Duitse rijbewijs was gestolen. Hij verklaarde tevens alcohol gedronken te hebben. De man is op het politiebureau overgedragen aan de Vreemdelingendienst.



* POLITIE HOUDT JONGEN AAN VOOR DIEFSTAL EN HELING

SCHIEBROEK / ROTTERDAM-NOORD - De politie heeft dinsdagavond rond kwart voor elf een 15-jarige jongen uit Rotterdam aangehouden op Heer Kerstanstraat voor diefstal en heling. In zwembad De Wilgenring aan de Melanchtonweg werden dinsdagavond tussen zeven uur en half tien meerdere kluisjes opengebroken. De inhoud werd weggenomen. Gewaarschuwde politiemensen stelden onmiddelijk een onderzoek in en konden, mede na aanwijzingen van getuigen, een 15-jarige verdachte aanhouden die gestolen mobiele telefoons uit de kluisjes van het zwembad verkocht had. De politie bracht de jongen over naar het politiebureau.


* ALCOHOLCONTROLE DOOR POLITIE
ROTTERDAM-NOORD - De politie heeft dinsdagmiddag van twee uur tot 's avonds tien uur een alcoholcontrole uitgevoerd op de Bergweg. Daarbij hebben zij 98 blaastesten uitgevoerd. Drie bestuurders bleken teveel alcohol te hebben gedronken en kregen daarvoor een bekeuring. Daarnaast schreven agenten in totaal 30 bekeuringen voor diverse verkeersovertredingen, waaronder een procesverbaal voor het niet bij zich hebben van een ID. Tevens namen de agenten een bromfiets in beslag, omdat de bestuurder zonder rijbewijs reed.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR DIEFSTAL
ROTTERDAM-NOORD - De politie heeft een jongen aangehouden voor de diefstal. Dinsdagmiddag rond vier uur reden surveillerende politiemensen op de Bergweg. Daar zagen ze een man op een Sparta rijden, zonder kentekenplaten. De man had geen ID, maar ook geen verzekeringspapieren. Tevens was het vervoermiddel niet voorzien van een deugdelijk slot. Aangezien het vervoermiddel mogelijk van diefstal afkomstig was, hielden agenten de 37-jarige Rotterdammer aan en brachten hem over naar een politiebureau voor nader onderzoek.


* VROUW GEWOND NA VAL MET FIETS
SCHIEDAM - Op dinsdagmiddag, om ongeveer half vijf reed een 71-jarige Schiedamse met haar fiets op P.J. Troelstralaan in Schiedam. Toen zij uit moest wijken voor een overstekende voetganger verloor zij de macht over het stuur en kwam ten val. Zij liep daarbij een pijnlijke heup en pols op. De vrouw is voor onderzoek overgebracht naar het Vlietlandziekenhuis in Schiedam.


* WIELRENNER OVER DE KOP
SCHIEDAM - Dinsdagmiddag, om ongeveer half vijf, stak een 6-jarig meisje
met haar moeder de Parkweg in Schiedam over. Een wielrenner die aan kwam rijden zag dat op het laatste moment en moest vol in de remmen. Daarbij sloeg hij over de kop en raakte bij zijn val het meisje. Zij liep enkele schaafwondjes op, maar de fietser, een 51-jarige man uit Schiedam, kwam er minder fortuinlijk van af. Hoewel hij een helm droeg klaagde hij toch over pijn aan het hoofd en hij had last van zijn nek. De man is overgebracht naar het Vlietlandziekenhuis in Schiedam voor nader onderzoek.


* POLITIE HOUDT FIETS-/VERKEERSCONTROLE
SCHIEDAM - Dinsdagmiddag, tussen een en vier uur, heeft de politie een controle gehouden op de Hoogstraat in Schiedam. De controle was voornamelijk gericht op fietsers. Er is een grote verscheidenheid aan bekeuringen uitgereikt, in totaal 18. De overtredingen liepen uiteen van fietsen op het trottoir tot het niet tonen van een identiteitsbewijs. Ook zijn er twee aanhoudingen verricht voor heling van een gestolen fiets.


* MAN RIJDT IN POLITIE-AGENTE
ROTTERDAM-WEST - Te voet surveillerende politiemensen zagen op dinsdagochtend, om ongeveer half acht, hoe een automobilist op de hoek Mathenesserdijk-Spangesekade een gevaarlijke inhaalmanouvre maakte. Toen zij hem daarop wilden aanspreken ging de man er met grote snelheid vandoor. Daarbij zagen zij hem nog enkele verkeersovertredingen plegen. Enkele minuten daarna zagen twee andere politiemensen de auto rijden op de Voorhaven. Ook daar reed de auto nog met grote snelheid. Een van de surveillanten ging op de rijbaan staan en gaf de auto een stopteken. De automobilist negeerde dat en reed met grote snelheid op de politie-agente in. Die kon nog net een aanrijding voorkomen door op het trottoir te springen. Enige minuten later werd het voertuig leeg aangetroffen in de 1e IJzerstraat in Rotterdam. De auto is daar in beslag genomen. Na onderzoek naar de eigenaar van de auto meldde zich een 23-jarige Rotterdammer die verklaarde de bestuurder te zijn geweest. Hij was op de vlucht geslagen omdat hij geen rijbewijs bezat. De man is aangehouden voor poging doodslag en ingesloten. Tevens wordt proces verbaal opgemaakt voor rijden zonder rijbewijs.


* POLITIE HOUDT VERKEERSCONTROLE
ROTTERDAM-WEST - Bij een verkeerscontrole op de Vierhavenstraat heeft de politie op dinsdagochtend, tussen kwart over zeven en half tien, ruim tweeduizend auto's op snelheid gecontroleerd. In negenentachtig gevallen werd een snelheidoverschrijding vastgesteld waarbij de hoogstgemeten snelheid 92 kilometer per uur was.


* POLITIE HOUDT VIER VERDACHTEN AAN VOOR VERNIELING

HOOGVLIET- De politie van district Zuid heeft vier verdachten aangehouden voor vernieling. Met de aanhouding van de vier Rotterdamse verdachten heeft de politie meerdere vernielingszaken opgelost. De twee 14-jarige jongens en twee 15-jarige jongens uit Rotterdam werden aangehouden nadat zij op zaterdag 29 maart jl. een ruit van een pand van de Woonbron aan de Kinheim in Rotterdam hadden vernield. Uit onderzoek bleek dat het tweetal meerdere vernielingen had gepleegd. In de laatste week van maart hadden zij ook een aanhanger van een verkeerschool, de ruit van een graafmachine en de ruit van een bouwkeet vernield. De politie onderzoekt of de jongens zich schuldig hebben gemaakt aan nog meer vernielingen.
Vernieling krijgt veel aandacht van de politie Rotterdam-Rijnmond. Helaas doen niet alle benadeelden van vernieling aangifte. De politie benadrukt dat dit van groot belang is. Doordat mensen aangifte doen weet de politie waar zij extra aandacht aan vernielingen moet besteden. Wanneer er verdachten worden aangehouden kan de schade bovendien op hen worden verhaald. De politie roept ook getuigen op om zich te melden. Beschikt u over enige informatie over vernielingen bij u in de buurt? Neem dan contact op met de politie op 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem op 0800 7000. Aangifte van vernielingen kan persoonlijk gedaan worden op het politiebureau, telefonisch op 0900-8844 of via internet op www.politie-rijnmond.nl.


* AANHOUDING DOORRIJDER ONGEVAL
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De politie heeft een bestuurder aangehouden die doorgereden was na het veroorzaken van schade aan een andere auto. Woensdagsochtend vroeg rond kwart voor een kreeg de politie melding van een verlaten plaats ongeval (VOP). De benadeelde daarvan zou op de Hemingwayplaats staan. Ter plekke stond een 20-jarige man uit Rotterdam met zijn auto bij een andere auto. De bestuurder verklaarde dat hij reed op de Prins Alexanderlaan. Bij de verkeerslichten sloeg de man rechtsaf de Pres. Rooseveltweg in de richting van de ML Kingweg. Op een moment reed er een auto naast de man. Bij het gedeelte dat twee rijstroken opgaan in een rijstrook raakte de andere auto de groenstrook en reed vervolgens tegen de auto van de melder aan. Agenten zagen bij de schaderijdende auto vier mannen staan. Na een onderzoek wie de bestuurder was, hielden agenten een van de mannen, een 20-jarige Rotterdammer, aan en brachten hem over naar een politiebureau voor de VPO en het niet bij zich hebben van een ID. De auto namen de politiemensen in beslag.


* VERDACHTE MISHANDELING AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-OOST - De politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van mishandeling. Dinsdagmiddag rond vier uur kreeg de politie melding van een mishandeling in een speeltuin aan de Einsteinplaats. Agenten hebben daarop een onderzoek in de omgeving ingesteld, en troffen daarbij de verdachte aan. Ze hielden de 30-jarige Rotterdammer aan en brachten hem over naar een politiebureau, waar ze hem insloten voor nader onderzoek. De meldster, een 24-jarige Rotterdamse, verklaarde dat ze onenigheid had gekregen met de man waarop hij haar had geduwd of geslagen. Ze was hierop gevallen en op haar hoofd terecht gekomen. De vrouw is naar een huisarts gegaan, waar bleek dat ze een hersenschudding had opgelopen door het incident. De verdachte bleek tevens nog een openstaande boete te hebben van 238 euro die hij direct moest voldoen.


* AANVULLING EN CORRECTIE EERDER VERSPREID BERICHT: GETUIGENOPROEP

VOOR POGING STRAATROOF
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De politie onderzoekt de toedracht van een poging straatroof in het Schollebos. Hier is maandagmiddag (28 april) rond drie uur poging uitgevoerd om een 33-jarige vrouw uit Capelle aan den IJssel te beroven. De vrouw liet rond tien voor drie en tien over drie 's middags haar hond uit in het Schollebos. Het slachtoffer wist zich te herinneren dat zij werd aangevallen van achteren en dat er om geld werd gevraagd. Ze werd van achteren vastgepakt door een man die geld wilde. Hierna is zij op de grond terecht gekomen en kan zij zich niet meer herinneren wat er is gebeurd. Ivm nekklachten en het feit dat zij buiten bewustzijn is geweest is zij meegenomen naar het SFG door de ambulance en daar onderzocht. Zij heeft enkele schaafwonden en kneuzingen en haar kleding was gescheurd. Er zijn bij haar geen goederen weggenomen. De politie is op zoek naar getuigen (mensen die een roof / vechtpartij hebben gezien) of mensen die anderszins informatie hebben rondom deze straatroof of zedendelict/aanranding. Zij kunnen contact opnemen met de recherche van district Oost op 0900-8844 (lokaal tarief) of via M. Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.