Ingezonden persbericht


F5-onderzoek: storagevirtualisatie is sterke groeimarkt

Storagevirtualisatie verlaagt kosten en personeelsbelasting, en ondersteunt groeiende datavolumes

Schiphol-Rijk, 8 mei 2008 - De markt voor storagevirtualisatie zal sterk blijven groeien. Dit komt voornamelijk door de stijging van de arbeidskosten en schaarste bij IT personeel en de zorgen over betrouwbaarheid en prestaties. Dit is de belangrijkste conclusie uit een onderzoek van F5 Networks, wereldwijd marktleider in Application Delivery Networking.

Belangrijkste resultaten van het F5-onderzoek


· Van de Europese respondenten in dit onderzoek beschikt 28 procent over ten minste één petabyte aan gegevensopslag in datacenters (acht procent heeft één exabyte* of meer). Het gemiddelde is 51-100 terabytes per datacenter.


· In Europa zal storagevirtualisatie de komende twee jaar met 65 procent groeien (37 procent van de respondenten heeft op dit moment al een oplossing voor storagevirtualisatie).


· De behoefte aan heterogene opslag (80 procent van de respondenten) en plannen voor documentgebaseerde opslag (70 procent) zijn bij Europese bedrijven de belangrijkste redenen om storagevirtualisatie te implementeren.


· Van de Europese respondenten heeft 37 procent geen plannen om data onder te brengen in datacenters. Dit terwijl deze respondenten aangeven dat kosten en stroomverbruik de belangrijkste problemen van dataopslag zijn.


· De huidige gebruikers van storagevirtualisatieoplossingen zijn zeer enthousiast over de toegevoegde waarde van virtualisatie van dataopslag voor hun bedrijf; 93 procent van alle Europese bedrijven geeft aan ten minste een of meer doelstellingen te hebben behaald, die aan het begin van het project zijn gesteld (doelen waren onder andere kostenreductie en verlaging van het aantal arbeidsuren gerelateerd aan storage).

"Dit onderzoek bevestigt wat onze klanten en partners uit ervaring al weten", zegt Fred Noordam, Country Manager Nederland bij F5. "IT-managers zijn het stadium voorbij van aftasten, ze zijn nu bekend met de echte voordelen van de huidige storagevirtualisatieprojecten."

Het onderzoek is uitgevoerd onder 324 IT-afdelingen van middelgrote en grote ondernemingen in de Verenigde Staten en Europa. Van de 324 aangeschreven afdelingen reageerden er 211 in de Verenigde Staten, 68 in het Verenigd Koninkrijk, 16 in Duitsland en 29 in andere Europese landen.

Aanvullende informatie is te vinden op: www.f5.com/pdf/news/20080404-state-of-storage-virtualization.pdf.

Meer informatie over de F5/Acopia Intelligent File Virtualisation-oplossing is te vinden op: www.f5.com/acopia.

Over F5 Networks

F5 Networks is marktleider in Application Delivery Networking. Het bedrijf levert oplossingen die de veiligheid, snelheid en beschikbaarheid van applicaties verbeteren. De toevoeging van intelligentie en beheerbaarheid aan het netwerk zorgt voor het offloaden van applicaties en optimaliseert de storagelaag voor data. Hierdoor breidt F5 de kracht van intelligente netwerken uit naar alle niveaus voor applicatiebeschikbaarheid. De uitgebreide F5-architectuur integreert applicatieoptimalisatie met applicatie- en netwerkbeveiliging op een intelligente manier en vergroot zo de applicatiebetrouwbaarheid. Meer dan 16.000 organisaties en serviceproviders vertrouwen hun applicaties toe aan F5-technologie. Het hoofdkantoor van F5 is gevestigd in Seattle, Washington (VS). F5 Networks is in Nederland gevestigd te Schiphol-Rijk. Meer informatie: www.F5.com.