Gemeente Eindhoven

Persbericht 8 mei 2008, no. 130

âVeiligheidsbeleidsplannen ontwikkeld voor scholen voortgezet onderwijs gemeente Eindhovenâ
De gemeente Eindhoven heeft in 2006 aan Halt Oost-Brabant de opdracht gegeven om in samenwerking met scholen uit het voortgezet onderwijs, veiligheidsbeleid te ontwikkelen. Scholen hebben naast de eigen verantwoordelijkheid voor het creëren van een veilig schoolklimaat, vanuit de ARBO een verplichting om beleid te voeren met betrekking tot het voorkomen van agressie, geweld en seksuele intimidatie.

In het veiligheidsbeleid staan duidelijke afspraken over preventieve maatregelen, scholing van medewerkers, de schoolregels en de sancties bij overtreding van de afspraken. Het beleid bevat heldere procedures over welke maatregelen worden genomen bij incidenten en de opvang van slachtoffers. Ook de incidentenregistratie wordt in het beleid vastgesteld.

De meeste scholen hebben reeds geïnvesteerd in het ontwikkelen van protocollen en procedures om de veiligheid op school te vergroten, maar deze zijn niet altijd samengebracht in een compleet veiligheidsplan. Halt Oost-Brabant begeleidt de scholen tijdens dit proces.
Tijdens het schooljaar 2006-2007 is een start gemaakt op de scholen van âHet Pleinâ en van het âChristiaan Huygenscollegeâ. Op deze scholen is door middel van een nulmeting de aanwezigheid en stand van zaken met betrekking tot het veiligheidsbeleid geïnventariseerd. Aan de hand van deze resultaten zijn de scholen samen met Halt Oost-Brabant aan de slag gegaan om een veligheidsbeleidsplan op maat te ontwikkelen of het reeds bestaande beleid te verbeteren.
Naast de ontwikkelingen op de genoemde scholen, is inmiddels ook een start gemaakt met het creëren van een veiligheidsbeleidsplan op 9 andere Eindhovense scholen.

Inmiddels is het veiligheidsbeleid voor de scholen van âHet Pleinâ en het âChristiaan Huygenscollegeâ vastgesteld. Op 22 mei aanstaande vindt symbolisch de officiële overhandiging van het beleidsplan plaats. Hierbij zullen afgevaardigden van de scholen, Halt Oost-Brabant, Politie en mevrouw M. Mittendorff als wethouder Jeugd en Gezin van de gemeente Eindhoven aanwezig zijn.

Bezoekadres:
Stadskantoor, Stadhuisplein 10
route
Postadres:
Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum
tel. 040-238 60 00
of stuur een e-mail
deze pagina printen
mail deze link door