TenneT


TenneT start met hogescholen keuzemodulen over energievoorziening

08-05-2008 Vandaag (8 mei 2008) hebben directeur Lex Hartman van TenneT en de drie directeuren van de Haagsche Hogeschool, de Hogeschool Arnhem-Nijmegen en Hogeschool Windesheim een overeenkomst ondertekend waarin is afgesproken om intensiever samen te gaan werken. Zo wordt in september 2008 begonnen met het opleidingstraject Power Minor. Dit zijn drie aaneensluitende modules over de gehele keten van energievoorziening, die studenten elektrotechniek van de hogescholen kunnen volgen om studiepunten te halen. De unieke Power Minor - de eerste in Nederland in deze vorm - sluit nauw aan op de dagelijkse werkrealiteit binnen met name de energiesector. Inmiddels hebben zich al diverse studenten aangemeld om te starten met één of meerdere modules.

De HBO-studenten elektrotechniek van de betrokken hogescholen kunnen deelnemen aan de Power Minor. Met gastcolleges, het uitvoeren van praktijkcases en bedrijfsbezoeken sluit de Power Minor nauw aan op de dagelijkse werkzaamheden binnen de hoogspanningssector. De studenten krijgen zo een reëel beeld van werken in de energiesector.

Opzet Power Minor

De Power Minor bestaat uit drie aaneensluitende modules die de gehele keten van energievoorziening belichten. Iedere hogeschool is verantwoordelijk voor de invulling van een specifieke module van de Power Minor. Zo zorgt de Haagsche Hogeschool voor de module transport. De module distributie wordt verzorgd door de HAN ,de Hogeschool Windesheim neemt de module productie voor haar rekening. Studenten die kiezen voor twee modules of de complete Power Minor ontvangen een laptop, die studenten na afloop mogen houden.

De studenten kunnen zich inschrijven bij de betrokken hogescholen. Via diverse voorlichtingsactiviteiten werven de hogescholen studenten voor de keuzemodules. Zo is er een website ingericht voor algemene informatie over de Power Minor: www.powerminor.nl.

Intensieve samenwerking Hogescholen en TenneT

De Power Minor is onderdeel van de intensievere samenwerking tussen de hogescholen. Naast de Power Minor zijn er ook afspraken gemaakt over stage - en afstudeerplaatsen. Ook sponsort TenneT initiatieven van studenten aan de hogescholen. De intensievere samenwerking met de hogescholen is één van de maatregelen die TenneT neemt om meer mensen voor het vak van elektrotechniek en hoogspanning te interesseren. Momenteel heeft de landelijk netbeheerder ruim 200 vacatures, overwegend in de techniek. Daarom start TenneT binnenkort met een landelijke wervingscampagne. Meer informatie omtrent vacatures is te vinden op www.werkenbijtennet.nl.