Politie Midden- en West Brabant

Persberichten Bergen op Zoom 08-05

BERGEN OP ZOOM, 8 mei 2008

Politie houdt minderjarige broers aan voor mishandeling

BERGEN OP ZOOM - Met het opnemen van een aangifte is de politie een onderzoek gestart naar aanleiding van een mishandeling die op 19 april jl. plaats vond op het Gouvernementsplein, waarbij een 15-jarige jongen uit Bergen op Zoom het slachtoffer werd. Het onderzoek leidde naar twee plaatsgenoten, minderjarige broers, van 17 jaar. Beide jongens zijn gisteren aangehouden.

Het slachtoffer speelde op zaterdag 19 april jl. samen met enkele andere jongeren rond de klok van 22.15 uur een potje voetbal op het Gouvernementsplein in Bergen op Zoom. Langs de lijn stonden beide verdachten. Tijdens het spel liepen de broers naar het slachtoffer toe en spraken hem aan. Eén van de verdachten betichtte de jongen dat hij de fietsband van zijn broer had lek gestoken. Het gesprek mondde uit in een conflict waarbij beide verdachten het slachtoffer mishandelden. Op het bureau legden beiden een ontkennende verklaring af.

Automobilist rijdt tijdens rijontzegging

ROOSENDAAL - De politie heeft gisterochtend om 11.30 uur op de Jan Vermeerlaan een 39-jarige inwoner uit Amsterdam aangehouden voor het rijden tijdens een ontzegging. Agenten zagen de man als bestuurder van een auto met aanhangwagen rijden over de Jan Vermeerlaan. De aanhangwagen was niet voorzien van kentekenplaten. Tijdens controle bleek de automobilist een rijontzegging te hebben tot augustus 2008.

Motorrijder loopt hoofdwond op na val

BERGEN OP ZOOM - bij een eenzijdig verkeersongeval is gisteravond tegen 20.00 uur een 35-jarige motorrijder uit Bergen op Zoom gewond geraakt. Hij is met een hoofdwond overgebracht naar ziekenhuis de Lievensberg.

De man reed als bestuurder van een motor vanuit de richting Halsteren over de Rijksweg A4. In een bocht verloor hij door onbekende oorzaak de macht over het stuur waardoor hij met zijn motor tegen de vangrail botste. Ten gevolge van de aanrijding kwam hij ten val en liep de verwonding op.

Politie schrijft 42 bekeuringen uit tijdens snelheidscontrole

STEENBERGEN - Agenten van het verkeershandhavingsteam hebben gisteren op de Halsterseweg een snelheidscontrole ingesteld. In totaal passeerden 12900 voertuigen het controlepunt. Hiervan overschreden 42 voertuigen de maximale toegestane snelheid van 80 km/uur.

Automobilist gewond bij verkeersongeval

ROOSENDAAL - Bij een verkeersongeval gisteravond op de kruising Plantagebaan en de Westelaarstraat raakte een 22-jarige automobilist uit Nispen gewond.

De man reed als bestuurder in een auto vanuit Heerle de Westelaarsestraat in in de richting van de kruising met de Plantagebaan. Op het kruispunt zag hij een 32 jarige automobilist over het hoofd die op de kruisende weg reed. Tussen beiden ontstond een aanrijding. Door de klap sloeg de auto van de 32-jarige automobilist over kop, raakte daarbij een woning en kwam op de zijkant tot stilstand.

Auteur: Desiree Brabers