Gemeente Leeuwarderadeel


Leden brandweer Leeuwarderadeel Koninklijk onderscheiden.

08-05-2008 11:35

Op vrijdagavond 25 april j.l namen de heren Henk Hiemstra en Lucky Huiberts officieel afscheid van de brandweer van Leeuwarderadeel.

Respectievelijk na bijna 35 en 34 jaar van vrijwillige en tomeloze inzet hingen zij hun brandweerpak aan de wilgen. Beide heren werden door de commandant voorzien van een aantal cadeaus. Henk Hiemstra die jarenlang het brandweerjaarverslag in stripvorm verzorgde werd verrast en verblijd met een tweetal gebonden boeken waarin al die verslagen waren opgenomen. Unieke exemplaren derhalve. Verder werden op de avond diverse diploma's uitgereikt en ontving korpslid Johan Cnossen een onderscheiding voor 12,5 jaar (brandweer)lidmaatschap. Aan het eind van de avond was de beurt aan burgemeester drs Ter Keurs om zowel Hiemstra als Huiberts, geheel onverwachts, voor al hun werk de versierselen op te spelden die horen bij hun benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Uit het luide applaus van al de aanwezigen bleek hoezeer het hen werd gegund.

Op de foto's: burgemeester Eric ter Keurs spelt Henk Hiemstra en Lucky Huiberts de versierselen op die horen bij hun benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.