Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 08-05

TILBURG, 8 mei 2008

Verdachte tweemaal aangehouden

TILBURG: De politie hield donderdag rond 00.30 uur op de Hoflaan een 24-jarige man uit Tilburg aan voor rijden onder invloed. De bromfietser werd op de Bredaseweg gecontroleerd en bleek niet in bezit van een bromfietscertificaat. De man leek tevens onder invloed van alcohol en is aangehouden. Ook de 18-jarige bijrijder uit Zoetermeer is aangehouden. Ze had geen valhelm op en kon geen identiteitsbewijs tonen.
De bestuurder werd een ademanalyse afgenomen. Uitslag hiervan bedroeg 660 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 9 uur en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De passagiere is met een bekeuring in vrijheid gesteld.

Om 03.15 uur werd de man wederom aangehouden. Hij reed op de bromfiets over de Hoflaan. Omdat hij een rijverbod tot 10.30 uur had en niet in bezit was van een bromfietscertificaat is hij aangehouden. De man verklaarde dat hij na zijn eerste aanhouding niet had begrepen dat hij die nacht niet meer op de bromfiets mocht rijden. Om 05.00 uur is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Man aangehouden na steekpartij

TILBURG: De politie hield op woensdag om 23.30 uur een 36-jarige man uit Tilburg aan op verdenking van mishandeling van een 40-jarige man uit Tilburg. De verdachte zou de 40-jarige man woensdag om 22.30 uur op de Gasthuisring hebben verwond met een steekvoorwerp. Het slachtoffer liep met een bekende over de Gasthuisring, toen de verdachte aankwam en hem vastpakte. De Tilburger voelde iets in zijn rug en bleek een wond te hebben. Hij alarmeerde de politie en deed aangifte. De verdachte is een bekende van het slachtoffer. De reden voor de mishandeling is onduidelijk.

De politie kon de verdachte op de Gasthuisring aanhouden. Hij was in bezit van een enkele tientallen grammen harddrugs. De drugs zijn in beslag genomen. Hij was niet in bezit van een steekwapen. De verdachte is in verzekering gesteld.

Het slachtoffer is in het Elizabeth ziekenhuis behandeld aan de steekwond en mocht hierna weer naar huis.

Twee aanhoudingen na openlijke geweldpleging

TILBURG: De politie kreeg op woensdag even na 21.30 uur melding van een vechtpartij aan de Van Hogendorpstraat. Hier trof de politie een 17-jarige jongen uit Tilburg. Hij vertelde dat hij en zijn vrienden ruzie hadden gekregen met een groep jongeren. De jongen verklaarde dat de groepen al eerder met elkaar in aanvaring waren gekomen. Er ontstond een vechtpartij, waarbij de jongen de groepen probeerde te scheiden en vervolgens zelf werd mishandeld. De andere groep maakte hierbij gebruik van slagwapens.

Aan de hand van verklaringen kon de politie in een woning aan de Ringbaan Noord een 19-jarige en een 18-jarige Tilburger aanhouden voor openlijke geweldpleging. De twee zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Uit de verklaring van het slachtoffer bleek dat er nog meer gedupeerden zijn. Hen wordt geadviseerd aangifte te doen.

Bestuurder zonder rijbewijs aangehouden

TILBURG: De politie hield woensdag om 20.40 uur een 19-jarige Tilburger aan op de Heuvelring. De surveillerende agenten wilden de man controleren omdat hij links bleef rijden. Bij het aanspreken bleek dat de automobilist geen rijbewijs heeft. De man ging constant in discussie met de agenten en is aangehouden. Op het politiebureau bleek dat dit niet de eerste keer was dat de Tilburger werd aangehouden voor rijden zonder rijbewijs. In februari van dit jaar werd de man na aanhouding in vrijheid gesteld met een bekeuring. Deze keer wordt dossier opgemaakt en zal de zaak worden voorgelegd aan het OM. Ook ontdekte de politie dat het voertuig waarin hij reed technisch waarschijnlijk niet in orde is. Het voertuig zal worden onderzocht.

Man aangehouden op verdenking van aanrijding

HILVARENBEEK: De politie hield op dinsdagmorgen een 18-jarige Tilburger aan. Hij wordt ervan verdacht eind maart op een 21-jarige man uit Hilvarenbeek te zijn ingereden met een auto. Dit gebeurde op de Paardenstraat. De man uit Hilvarenbeek werd geraakt door de auto en hield een gekneusde pols aan de aanrijding over. Hij deed hiervan aangifte bij de politie. Deze nam o.a. verklaringen op van meerdere getuigen.

De aangever en de verdachte waren al langere tijd verwikkeld in een conflict. De verdachte verklaarde dat hij de man niet met opzet had aangereden. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Hennepkwekerij aangetroffen in woning

TILBURG: Een aannemersbedrijf meldde op woensdagavond een hennepkwekerij. Het bedrijf was in een woning aan het Koningsplein aanwezig na melding van een lekkage. De kelder van de leegstaande woning was als hennepkwekerij ingericht. In totaal werden er ruim 230 hennepplanten met bijbehorende apparatuur aangetroffen. De kwekerij is geruimd en alles is in beslag genomen ter vernietiging. De politie onderzoekt wie verantwoordelijk is voor de hennepwekerij.

Inbraak in tankstation

TILBURG: In de nacht van woensdag op donderdag is er ingebroken in een tankstation aan de Ringbaan West. Tussen 20.00 uur en 04.20 uur braken onbekenden de buitendeur open en richtte in het pand meerdere vernielingen aan. Er is o.a. een geldbedrag ontvreemd. De gedupeerde heeft aangifte gedaan. De politie heeft sporenonderzoek gedaan in het pand.

Auteur: Inge Rijgersberg