AutoRai

Volvo V70 R-Design: geraffineerd sportief

(5/8/2008)
De nu al zeer populaire nieuwe Volvo V70 wordt later deze zomer leverbaar met een sportief R-Design-pakket. De auto wordt dan onder meer voorzien van 18-inch lichtmetalen wielen, verlaagd sportonderstel, dubbele uitlaat, een exclusief lederen interieur met sportstoelen en nog veel meer.

R-Design is leverbaar op de Momentum en Summum uitvoeringen in combinatie met alle motoriseringen. De meerprijs start bij ⬠3.395.

Voor veel mensen belichaamt de V70 de essentie van Volvo: praktisch, veilig en met Scandinavische elegantie. Het R-Design-pakket voegt hier een extra dimensie aan toe: passie. Steeds meer klanten willen auto's die nadrukkelijk een individuele smaak en stijl uitdrukken. Het R-Design-pakket voegt een subtiele, maar sportieve uitstraling toe aan de andere aantrekkelijke kenmerken van Volvo's grote estate.

Alomvattend pakket
Het R-Design-pakket voor de Volvo V70 biedt veel opvallende voorzieningen. Voorbeelden zijn de grille en de spiegelkappen uitgevoerd in een zijdeglanzende metaalkleur, de dubbele uitlaat en de speciaal ontworpen lichtmetalen 18-inchwielen. In het interieur springen vooral de lederen sportstoelen in de kleuren Off-Black en Nordic Ceramic Light in het oog, samen met diverse aluminium accenten. De aluminium inleg op het instrumentarium, de middenconsole en de deurpanelen hebben een speciaal voor de R-design ontwikkeld cirkelvormig patroon, dat het interieur een speciale en moderne uitstraling geeft.

Geoptimaliseerd sportonderstel
De Volvo V70 R-Design biedt zijn bestuurder niet alleen zichtbare details, maar ook eigenschappen die alleen rijdend ervaren kunnen worden. Zo biedt het standaard sportonderstel groot rijplezier en uitzonderlijke controle in elk denkbare situatie. Het sportonderstel is geoptimaliseerd door de toepassing van stijvere stabilisatorstangen en een kleinere bodemvrijheid voor een beter contact met de weg en een directer stuurgedrag. De grootste uitdaging was om energiek rijplezier te combineren met Volvo's bekende veilige rijeigenschappen onder slechte weercondities zoals zware regen en sneeuw. Volvo is ervan overtuigd dat precies de juiste balans is gevonden.

Het hele pakket: Volvo V70 R-Design


* Grille (met R-Design-logo), spiegelkappen en behuizing mistlampen aan de voorzijde uitgevoerd in een zijdeglanzende metaalkleur
* Vijfspaaks lichtmetalen 18-inchwielen âCratus'
* Zwart gekleurde aluminium raamomlijstingen
* Dakspoiler in de kleur van de carrosserie
* Chromen uitlaten met een diameter van 90 mm
* Bumperspoiler achter met zwarte inleg

* Sportonderstel (voor 20 mm en achter 15 mm verlaagd)
* Keuze uit elf carrosseriekleuren

* Sportstoelen met extra opvulling in zitting en leuning voor zijdelingse steun

* Instrumenten met blauwe wijzerplaat, uniek voor R-Design-modellen
* Met geperforeerd leder bekleed sportstuur met R-Design-logo
* Aluminium sportpedalen

* Soepel lederen stoelbekleding in de kleuren Off-Black en Nordic Ceramic Light met R-Design-logo in de rugleuningen van de voorstoelen

* Speciaal ontworpen middenconsole met unieke decoratie
* Met geperforeerd leder beklede versnellingspookknop
* Sportmatten voor de vloer in de kleur Off-Black

Om het sportieve karakter van de Volvo V70 R-Design te benadrukken, is de auto standaard niet voorzien van dakrails. Uiteraard zijn deze optioneel wel verkrijgbaar.