Atradius betrekt nieuw hoofdkantoor in Amsterdamse Riekerpolder

08/05/2008 15:03

Atradius NV

Amsterdam, 8 mei 2008 - Atradius, Nederlands grootste kredietverzekeraar, is van de Amsterdamse binnenstad verhuisd naar haar nieuwe, internationale hoofdkantoor aan de David Ricardostraat in de Amsterdamse Riekerpolder. Het transparante pand, dat ontworpen is door Van den Oever, Zaaijer & Partners architecten, telt 11 verdiepingen en biedt onderkomen aan 700 medewerkers. Atradius heeft een huurovereenkomst met G? Vastgoed getekend voor een periode van 15 jaar.

Atradius verruilt de Amsterdamse Keizersgracht, waar zij - en voorloper NCM - sinds 1925 gevestigd was, voor de Amsterdamse Riekerpolder. Het oude pand voldeed niet meer aan de eisen van de huidige tijd en werd steeds moeilijker bereikbaar. De keuze voor andere huisvesting viel op de bouw van een modern en duidelijk zichtbaar hoofdkantoor in het Rieker Business Park: een bedrijvenpark dat volop in ontwikkeling is. "Dit nieuwe hoofdkantoor is onze moderne thuisbasis", aldus Isidoro Unda, CEO van Atradius. "Atradius heeft transparantie, communicatie en professionaliteit hoog in het vaandel staan. Deze waarden worden perfect vertaald in het ontwerp van Van den Oever, Zaaijer & Partners architecten. De eigentijdse architectuur en inrichting, met veel gebruik van glas, weerspiegelen (letterlijk) onze internationale ambities. Door de vele open ruimtes en vides is het gebouw transparant en bevordert het samenwerking en communicatie. De uitstraling is tegelijkertijd modern, solide en stijlvol."

Het nieuwe 13.500 m2 tellende hoofdkantoor is ontworpen conform de Corporate Real Estate Standards van Atradius. Op basis van deze principes zijn ook de Atradius kantoren in Keulen en Kopenhagen gebouwd. "Zo creëren we één sterke identiteit die herkenbaar is voor al onze medewerkers én klanten, waar ook ter wereld," aldus Unda.

Over Atradius
De Atradius Groep biedt kredietverzekeringen, borgstellingen en incasso en is actief in meer dan 40 landen. Met premie-inkomsten van in totaal 1,8 miljard euro en een marktaandeel van 31 procent van de kredietverzekeringssector dragen de producten bij aan de groei van bedrijven wereldwijd door hen te beschermen tegen het risico van wanbetaling bij het verkopen van producten en diensten op krediet. Met 160 kantoren heeft Atradius toegang tot kredietinformatie van meer dan 52 miljoen ondernemingen op basis waarvan 22.000 kredietlimietbeslissingen per dag genomen worden.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.atradius.nl