Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout 8 mei

OOSTERHOUT NB, 8 mei 2008

Waalwijker verdacht van mishandeling plaatsgenoot

WAALWIJK: De politie heeft woensdag een 40-jarige inwoner van Waalwijk aangehouden wegens mishandeling. De man meldde zich vrijwillig op het bureau. De aanhouding volgt op de aangifte van een 19-jarige man uit Waalwijk die in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 april in elkaar geslagen is voor een café aan de Putstraat. Daar was op dat moment een hardcorefeest bezig en op enig moment ontstond er binnen onenigheid. Een grote groep jongeren verplaatste zich naar buiten waar een flinke vechtpartij ontstond. De 40-jarige verdachte werkte op dat moment in het café en probeerde samen met een personeelslid de vechtende jongeren te scheiden. Volgens getuigenverklaringen zou hij daarbij het slachtoffer stevig hebben geslagen. Het slachtoffer moest zich laten behandelen in het ziekenhuis voor onder andere een gebroken neus en een zware hersenschudding. De politie onderzoekt nu wat de rol is van de 40-jarige verdachte in de grote vechtpartij en of het slachtoffer ook mogelijk nog van andere personen klappen heeft gehad. De Waalwijker zegt de vechtende menigte te hebben willen scheiden, maar niet doelbewust het slachtoffer mishandeld te hebben. Na zijn verklaring is de Waalwijker op vrije voeten gesteld.

Rotterdamse broers lopen zonder kaartje Efteling binnen

KAATSHEUVEL: Twee broers uit Rotterdam (15 en 30 jaar) zijn woensdagmiddag kort voor 14.00 uur aangehouden. Ze waren zonder kaartje bij De Efteling naar binnen gegaan en toen personeel dat wilde controleren, konden ze geen toegangsbewijs laten zien. Het tweetal stelt dat een familielid voor hen een kaartje had gekocht en dat er sprake moet zijn van een misverstand. Ook kwamen de verklaringen van de twee broers niet overeen met camerabeelden. Ze zijn meegenomen naar het bureau en na verhoor met een bekeuring heengezonden.

Twee Limburgse voetbalfans aangehouden rondom duel RKC Waalwijk

WAALWIJK: De politie heeft woensdagavond voor en na de voetbalwedstrijd RKC Waalwijk - MVV twee Limburgse supporters aangehouden. Een 42-jarige inwoner van Maastricht provoceerde Waalwijkse fans en kon zich niet legitimeren toen hij door agenten ter verantwoording werd geroepen. Een 20-jarige man uit Gronsveld belaagde een lid van de Mobiele Eenheid. Het tweetal is na verhoor met een boete weer op straat gezet.

Bromfietser gewond na botsing met auto

OOSTERHOUT: Een 16-jarige jongen uit Oosteind is donderdagmorgen rond 07.30 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Ridderstraat. Hij reed daar op zijn bromfiets toen hij in botsing kwam met de auto van een 52-jarige man uit Oosterhout die linksaf sloeg op de Keiweg. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het Amphia Molengracht in Breda vervoerd.

Nijmegenaar aangehouden na mishandeling

OOSTERHOUT: De politie heeft donderdag kort voor 12.30 uur een 43-jarige inwoner van Nijmegen aangehouden wegens mishandeling. Dat gebeurde in het zwembad op een recreatiepark aan de Katjeskelder. De Nijmegenaar zou het slachtoffer, een 45-jarige Hagenaar, diverse malen in het gezicht hebben geslagen. De aanleiding van het conflict zou liggen in een ruzie tussen de kinderen van beide mannen. De Nijmegenaar is mee naar het bureau genomen.

Meisje uit Rijnsburg gewond na beet hond

DONGEN: Een 3-jarig meisje uit Rijnsburg is donderdagmiddag gewond geraakt toen zij door een hond werd gebeten. Dat gebeurde op een mini-camping aan de Vaartweg. Het meisje, dat samen met haar familie op de camping verbleef, wilde rond 13.00 uur de aangelijnde hond aaien toen die haar greep. De hond, een Amerikaanse bulldog, is eigendom van een familielid van het slachtoffertje dat ook op de camping verbleef. Het meisje is met een flinke bijtwond op haar rug naar het Elisabethziekenhuis in Tilburg vervoerd. Een traumahelikopter die wel was opgeroepen, werd geannuleerd. De eigenaar van de hond heeft besloten het dier te laten afmaken.

Auteur: Andre van den Hul