Persbericht
http://www.adobe.com/nl/aboutadobe/pressroom/pr/may2008/Open_Screen_Pro.pdf

Adobe richt Open Screen Project op met technologie- en content-aanbieders

Initiatief stimuleert consistente internetervaring op verschillende apparaten

Amsterdam, 8 mei 2008 ­ Adobe Systems Incorporated (Nasdaq:ADBE) kondigt het Open Screen Project aan. Het project wordt ondersteund door bekende namen uit de industrie, waaronder ARM, Chunghwa Telecom, Cisco, Intel, LG Electronics Inc., Marvell, Motorola, Nokia, NTT DoCoMo, Qualcomm, Samsung Electronics Co., Sony Ericsson, Toshiba en Verizon Wireless. Het project is erop gericht om het gebruik van rijke internetervaringen op televisies, computers, mobiele apparaten en consumentenelektronica te stimuleren. Het project wordt ook ondersteund door toonaangevende content-aanbieders, waaronder BBC, MTV Networks en NBC Universal. Zij willen op een betrouwbare manier rijke web- en video-ervaringen aanbieden op een verscheidenheid van apparaten, zowel live als on-demand.

Het Open Screen Project maakt een consistente runtime-omgeving mogelijk bij het aanbieden van content en applicaties op desktops en apparaten zoals telefoons, mobiele internet apparaten (MID's) en set top boxes. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de Adobe® Flash® Player en in de toekomst Adobe AIR(TM). Het Open Screen Project gaat mogelijke technologiefragmentatie tegen doordat de runtime automatisch updates ontvangt. De consistente runtime-omgeving is bedoeld om optimale performance te bieden op verschillende besturingssystemen en apparaten.

Om deze missie te ondersteunen, en om webinnovatie te stimuleren, zal Adobe verder gaan met het openstellen van de Adobe Flash-technologie. Enkele voorbeelden hiervan zijn:


* Het verwijderen van restricties bij het gebruik van SWF- en FLV/F4V-specificaties
* Het publiceren van de device porting layer API's voor Adobe Flash Player
* Het publiceren van het Adobe Flash® Cast(TM)-protocol en het AMF-protocol voor krachtige data services
* Het schrappen van licentiekosten - waardoor de aankomende releases van Adobe Flash Player en Adobe AIR voor apparaten gratis worden

De digitale revolutie op verschillende beeldschermen verhoogt de verwachtingen van consumenten op het gebied van interactieve ervaringen. Web browsing op mobiele apparaten is gewoon geworden, maar het leveren van consistente rijke internetervaringen blijft een uitdaging. Om er zeker van te zijn dat de verwachtingen waargemaakt worden, moeten softwareapplicaties en video naadloos samenwerken op verschillende apparaten en content moet eenvoudig beschikbaar zijn.

Bedrijven die het Open Screen Project ondersteunen delen Adobe's visie dat een consistent en meer open platform tot innovaties zal leiden waar de consument voordeel van heeft. De deelnemers aan het project zijn bekende namen uit de mobiele, desktop- en elektronica-industrie en zullen ieder een unieke bijdragen leveren aan dit project.

"Als pionier op het gebied van open standaarden ondersteunt Motorola Adobe's Open Screen Poject en de doelstelling om een meer open ontwikkelomgeving voor het ecosysteem mogelijk te maken", zegt Christy Wyatt, vice president software platforms and ecosystem, Motorola. "Wij verwachten dat het Open Screen Project het gebruik van de Flash-technologie en innovaties op het gebied van mobiele applicaties, interfaces en platforms zal versnellen. Hierdoor kunnen mobiele gebruikers de rijke mogelijkheden van het web nu ervaren op een verscheidenheid aan nieuwe apparaten."

Adobe Flash Player is de meest verspreide runtime ter wereld en levert bijzondere creatieve opties, interactieve gebruikerservaringen, audio- en video-playback en een universeel bereik. Content voor Adobe Flash Player bereikt meer dan 98 procent van de desktops met internettoegang en meer dan een half miljard handsets en mobiele apparaten. Adobe verwacht dat in 2009 meer dan een miljard handsets en mobiele apparaten Adobe Flash ondersteunen. Met de Flash-technologie is het mogelijk om vector graphics, tekst, interactiviteit en application logic, video en geluid aan te bieden over het internet. Meer dan 75 procent van alle broadcasters die video streamen over het web, gebruikt de Flash-technologie. Adobe AIR is de RIA-runtime voor de desktop en ondersteunt HTML, Ajax, Adobe Flash en PDF.