Gemeente Barendrecht

persbericht 066

Barendrecht 2025 organiseert fotowedstrijd

BARENDRECHT (donderdag 8 mei 2008) - De vaststelling van de strategische visie op Barendrecht in 2025 'Barendrecht investeert in ontmoeting' komt dichterbij. De gemeente Barendrecht wil in de definitieve versie van de visie foto's opnemen, die gemaakt zijn door inwoners van Barendrecht. De foto's moeten betrekking hebben op het thema 'Barendrecht investeert in ontmoeting'. Uit de inzendingen kiezen de burgemeester en twee raadsleden de meest geschikte, verrassende foto's. De winnaars ontvangen een afdruk van hun foto op canvas. Deze afdrukken worden tevens tentoongesteld in de hal van het gemeentehuis. Daarna krijgen ze een mooi plekje in het gemeentehuis. De foto's kunnen tot zaterdag 14 juni 2008 opgestuurd worden naar griffie@barendrecht.nl.

De raad en het college hebben in 2006 de wens uitgesproken om een langetermijnvisie voor Barendrecht te ontwikkelen met het jaar 2025 als eindperspectief. De visie is bijzonder te noemen omdat deze niet geschreven is vóór de Barendrechters, maar dóór de Barendrechters. In de periode februari-juni 2007 zijn bouwstenen verzameld die vertaald zijn in een conceptvisie 'Barendrecht investeert in ontmoeting'. Aan deze visie hebben ondernemers, verenigingen, scholieren, inwoners en ambtenaren een belangrijke bijdrage geleverd.

Inspraaktraject
In de raadsvergadering van 17 december 2007 heeft de raad de conceptvisie 'Barendrecht investeert in ontmoeting' vrijgegeven voor inspraak. Tot 9 maart 2008 lag de conceptvisie ter inzage in het gemeentehuis. Daarnaast heeft de toekomstvisie op de website van de gemeente Barendrecht gestaan. Een verkorte versie van de visie is begin januari huis-aan-huis verspreid in de vorm van een kijkdoos. De conceptvisie is ook, voorafgaand aan de inspraaktermijn, voor commentaar naar alle maatschappelijke instanties in Barendrecht en naar alle buurgemeenten, de Stadsregio Rotterdam en de provincie Zuid-Holland gezonden. Naast het formele traject organiseerde de gemeente Barendrecht drie miniconferenties met als thema's Sociaal, Ruimte en Bestuur. Aan de hand van stellingen werd gediscussieerd over de toekomst van Barendrecht. Gedurende het inspraaktraject werd ook de SRV-wagen ingezet om bewoners te vragen naar hun ideeën over de toekomst van Barendrecht. In totaal ontving de gemeente Barendrecht 31 formele inspraakreacties en 40 suggestieformulieren vanuit de SRV-wagen. Op maandag 26 mei en maandag 9 juni buigt de commissie Samenleving zich over de conceptvisie 'Barendrecht investeert in ontmoeting'. Naar verwachting wordt de strategische visie in de raadsvergadering van maandag 30 juni definitief vastgesteld.

Noot voor de pers,

Gemeente Barendrecht